Propao i treći pokušaj da se nađe projektant atletskog stadiona i dvorane na Novom naselju

Grad Novi Sad ni iz trećeg puta nije uspeo da dobije projektanta budućeg sportskog centra na Novom naselju, saznaje 021.rs.
Propao i treći pokušaj da se nađe projektant atletskog stadiona i dvorane na Novom naselju
Foto: Google maps (lokacija gde će se graditi)

Javna nabavka je poništena jer ponuđači koji su se javili, nisu imali odgovarajuću dokumentaciju, pre svega nedostajale su im licence za projektovanje ili referentne liste.

Javna nabavka je poništena jer ponuđači koji su se javili, nisu imali odgovarajuću dokumentaciju, pre svega nedostajale su im licence za projektovanje ili referentne liste.

Kako se može videti u odluci Komisije Uprave za građevinsko zemljište i investicije o zajedničkoj ponudi Šidprojekta i Seta iz Šida, beogradskih firmi "DB inženjering" i "Ceefor", kompanije "Centrala putna labaratorija" iz Veternika i novosadskih "Elsing group" i "Geopanonije", nedostajao je jedan ispravan dokumenat, dok je drugom ponuđaču koji su zajedno činili novosadski "Pro-ing", "Đorđe Bajilo arhitekte", "Metod ineženjering", "AG UNS arhitektonsko-građevinski institut", Geodetski biro "NS-geodet" i "Del-ing" i "Cepting" iz Beograda, nedostajao niz dokumenata.

Kažimo i da su prvi ponudili da projekat atletskog stadiona i dvorane urade za 180 dana po ceni od 23,1 milion dinara, a drugi za 175 dana po ceni od 22,2 miliona dinara. Ponuđene cene su bile u skladu sa procenjenom vrednošću javne nabavke od 23,3 miliona dinara.



Međutim, ono što je novina ovde jeste da je ova javna nabavka procenjena skuplje nego prva neuspela od pre malo više od šest meseci. Naime, na prvom tenderu je procenjena vrednost bila 15 miliona dinara i jedina ponuda tada, koja je bila neispravna, stigla je od beogradskih firmi "Cepting", "Institut za puteve", "Centroprojekt", "Centra za energetsku efikasnost i održivi razvoj" i novosadskih preduzeća "Arhitektonsko-građevinski institut", Geodetski biro "NS Geodet" iz Novog Sada, "DBA" i Građevinskog fakulteta Beograd. Oni su tada odbijeni jer su im nedostajale licence za projektante ili referentne liste za izvođenje radova. Njihova ponuda tada je bila 14,9 miliona dinara a rok isporuke 210 dana.

Podsetimo da je prema urbanističkim planovima na prostoru severno od Bulevara vojvode Stepe predviđena gradnja atletske dvorane visine dva sprata kapaciteta do 2.500 sedišta i atletskog stadiona do 5.000 sedišta. Pored će se nalaziti niz pratećih sadržaja kao što su pomoćni tereni i staze za zagrevanje, dečiji atletski stadion, kao i sportski tereni za druge sportove, uz prateće saobraćajne i pešačke staze. Sve ukupno planirano je da sportski sadržaji zauzmu 60 odsto od preko 60.000 kvadrata prostora.

Dodajmo i da će kada konačno UGZI nađe projektanta, prostor biti sređivan tako da pre svega odgovara potrebama Atletskog kluba "Vojvodina". Za sada iz lokalne vlasti nije bilo informacija ni procena koliko bi gradnja ovog sportskog kompleksa koštala, kao ni kada bi počela, ali kako ovi tenderi za projektovanje uporno  propadaju, sve je izvesnije da se ništa neće graditi pre 2020. ili 2021. godine.



Ovaj sportski kompleks treba da nikne pored pored budućeg bloka stambenih zgrada za potrebe vojske i policije, koje se grade na prostoru koji još uvek pripada kompleksu kasarne Jugovićevo. Međutim, nije poznato ni kada će početi izgradnja tih zgrada.

  • Nebojša

    22.04.2019 23:48
    Pocece al zamalo
    Svi ovi projekti su zamajavanje gradjana i bezocno trosenje para poreskih obveznika u prazno ali ne i za bitne projekte.
    Gradnja cr poceti kada pocne gradnja mosta preko Dunava u produzetku bulevara Evrope, kada pocne gradnja Fruskogorskog koridora, kada pocne izgradnja Šodroša, kada pocne izgradnja bulevara do izlaska iz Begeča, bulevara do izlaska iz Rumenke, bulevara do Bačkog Jarka, bulevara kroz Kać i Budisavu,....kada bue zapocetka gradnja krivicnog suda i Tuzilastva na uglu Maksima Gorkog i Strazilovske,.... Ovo su sve prazna obecanja nesposobnih gradskih vlasti nezasitih u svakom pogledu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti