Druženje sa piscem, izložba i popust na učlanjenje u Gradsku biblioteku povodom Dana knjige

Druženje sa Slobodanom Vladušićem, izložba o Šekspiru i Servantesu i popust na upis u Gradsku biblioteku biće organizovani danas, 23. aprila povodom obeležavanja Svetskog dana knjige.
Druženje sa piscem, izložba i popust na učlanjenje u Gradsku biblioteku povodom Dana knjige
Foto: Pixabay
Gradska biblioteka u Novom Sadu organizuje program u cilju popularisanja bibliotečke delatnosti, knjige i čitanja. 
 
Ovogodišnji gost biće Slobodan Vladušić, pisac i esejista, docent na Odseku za srpsku književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. On će se od 17 do 18 časova družiti sa građanima koji će moći da biraju knjige prema kratkom sadržaju ili zanimljivom citatu u koje će knjige biti umotane. Ideja ove kreativne akcije jeste promovisanje knjiga prema sadržaju umesto prema dizajnu korica. Ove knjige su preporuka bibliotekara Odeljenja "Đura Daničić".
 
U holu Gradske biblioteke (Dunavska 1) biće postavljena izložba o dvojici velikana svetske književnosti, Viljemu Šekspiru (1564–1616) i Migelu de Servantesu (1517–1616). 
 
Takođe, danas u svim ograncima svi građani moći će da se upišu u biblioteku sa popustom od 50 odsto, tako da će članarina za odrasle korisnike iznositi 250, a za decu do 14 godina 150 dinara. 
 
Svetski dan knjige i autorskih prava obeležava se 23. aprila svake godine. Odluka o njegovom obeležavanju doneta je na Generalnoj konferenciji UNESKO-a održanoj u Parizu 1995. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti