Udruženje "Jedan od pet miliona" pozvalo premijerku da se sastane sa vlasnicom Kanala 9

Udruženje građana "Jedan od pet miliona" pozvalo je danas premijerku Anu Brnabić i predsednicu Ustavnog suda Vesnu Ilić Prelić da se sastanu sa vlasnicom i direktorkom novosadske televizije Kanal 9 Majom Pavlović koja od 15. aprila štrajkuje glađu, jer smatra da je zbog nečinjenja državnih i pravosudnih organa ugroženo funkcionisanje tog medija.
Udruženje "Jedan od pet miliona" pozvalo premijerku da se sastane sa vlasnicom Kanala 9
Foto: 021.rs
Navodeći da je situacija Maje Pavlović i Kanala 9 "simbol stanja u današnjim medijima koji se nisu povinovali ovom sistemu", udruženje je u otvorenom pismu podsetilo da vlasnica tog medija "drugi put u poslednjih godinu dana pokušava da dopre do čelnika koji bi joj pomogli u rešavanju nagomilanih problema njene televizije".
 
"Kanalu 9 nezakonito je ukinuta lokalna frekvencija i preimenovana u regionalnu u procesu digitalizacije, čija taksa je tako postala desetostruko veća i iznosi 600.000 dinara mesečno. Na ovaj način vrši se pritisak na medije koji nisu režimski i ugnjetava se sloboda medija, ali i mišljenja i govora", ocenilo je udruženje.
 
Dodaje se da se te probleme nadovezuje i podatak da "Upravni sud već pet godina nije doneo presudu i da ustavna žalba povodom taksi Organizacije muzičkih autora (SOKOJ) i Organizacije proizvođača fonograma Srbije (OFPS) stoje više od tri godine u Ustavnom sudu".
 
"Da li se ovakvom reakcijom, odnosno odsustvom reakcije, šalje poruka ostalima da država i njeni organi nisu na usluzi onima koji joj nisu pogodni? Verujemo da se sve nesuglasice mogu rešiti dijalogom i insistiramo da se na taj način reši i ovaj problem", stoji u otvorenom pismu premijerki Srbije i predsednici Ustavnog suda.
  • Anabell

    30.04.2019 15:34
    Bahatost Elitnih opozicionara.
    Verujem da ce Predsednica Vlade pristati da poprica sa Vlasnicom kanala 9. Nema potrebe da neki prave dramu oko svega.
  • tuga

    30.04.2019 15:17
    Muka naterala ovu ženu na štrajk glađu a niko iz vlasti se ne oglašava. Brnaba će razgovarati ako joj Vučić dozvoli. !??
  • Ina

    29.04.2019 22:15
    ...
    Ona ako od 15.aprila nije jela,tesko da ce moci da prica. :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti