Danas novi protest "Jedan od pet miliona", građani će moći da "glasaju"

Građanski protest "Jedan od pet miliona" održaće se danas, 3. maja, kao što je bilo i najavljeno pre Uskršnjih praznika, saopštili su organizatori u Novom Sadu.
Danas novi protest "Jedan od pet miliona", građani će moći da "glasaju"
Foto: 021.rs
Okupljanje je na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, u 19 časova.
 
"Na skup su pozvani građani, kao i političke i sve druge organizacije koje podržavaju ideju protesta "Jedan od pet miliona" i koji su spremni da se bore za slobodno, demokratsko i pravedno društvo", piše u pozivu.
 
Na protestnom skupu ovog petka građani će moći u formi "otvorenog parlamenta" da razgovaraju sa organizatorima skupa i iznesu svoje ideje i viđenje protesta.
 
"Građani će na taj način presudno uticati na sadržaj i oblik budućih protestnih skupova. Svaki učesnik skupa postaće član slobodnog parlamenta u kojem se govori o ključnim temama života i društva u današnjem Novom Sadu, Vojvodini i čitavoj Srbiji", naveli su organizatori.
 
Odštampani su i posebni leci, pomoću kojih će članovi "otvorenog parlamenta" moći da glasaju.
  • IZNOGUD

    03.05.2019 21:04
    Protesti....mirne šetnje. Svi znate kako je bolje i šta je bolje. Svi imate zahteve razne. A svi ste krivi za ovu situaciju u kojoj smo. Gde ste bili sa protestima i demonstracijama i zahtevima i izlascima na ulicu kada je trebalo sačuvati Ante Markovića...gde ste bili vi ili vasi roditelji da ne dozvolite rušenje Vojvodine (tzv.Jogurt revolucija ). Veliki deo je likovao zato što je povodljiv i glup i slep kod očiju. E sve to se sada vratilo...i to će morati još da traje. Glupost , naivnost i političko slepilo se mora platiti. Ko ruši vrednosti taj dobije nešto drugo...izmišljenu demokratiju...
  • Boban

    03.05.2019 21:02
    Daleko malo
    Dođe na kraju i ono ..... "bilo je daleko malo ljudi".
  • vuk

    03.05.2019 17:53
    ISTINA
    Koliko li će biti glasača?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti