FOTO: Uskoro konkurs za gradske socijalne stanove

Novosadska vlast će u narednim mesecima raspisati konkurs za prodaju socijalnih stanova sagrađenih u Kisačkoj 55, kao i stanova u Momčila Tapavice bb gde je izgradnja zgrade u toku.
FOTO: Uskoro konkurs za gradske socijalne stanove
Foto: 021.rs

Radi se o stanovima koje će Grad prodavati po ceni nižoj od ekonomske na 240 rata, odnosno na 20 godina, da bi se omogućilo da do stana dođu i građani koji nemaju mogućnost da ih kupe po sadašnjim ekonomskim cenama.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da će konkurs raspisati kada se sve pripremi u Upravi za imovinu i Stambenoj agenciji, tako da za sada ne mogu da govore o ceni kvadrata, mada je izvesno da će biti niža od tržišne.

- Grad će ove stanove prodavati po cenama koje su niže od tržišnih i mi time ne diramo u privatni sektor koji zida i prodaje stanove. Ovo su stanovi koji će biti podrška, neću reći socijalno ugroženim, nego socijalno osetljivim kategorijama, odnosno stanovnicima koji ne mogu da kupe stanove na tržištu. Neće razlika u kvadratu biti 10 evra, biće značajnija, ali za sada ne mogu da iznosim taj podatak - naveo je gradonačelnik.



Na Novom naselju, u Ulici Momčila Tapavice bb, u toku je gradnja prve lamele sa 27 jednoiposobnih i dvoiposobnih stanova prosečne veličine od 50 kvadrata, a na toj lokaciji biće ukupno šest lamela sa 173 stana. Vrednost radova je skoro 140 miliona dinara i izvode ih firme "M enterijer gradnja" iz Beograda i "INTEC" iz Novog Sada.

Gradonačelnik je dodao da će biti izdvojeno još oko 60 miliona dinara za II fazu radova da bi zgrada bila završena, kako se planira, u maju naredne godine. Vučević je naveo da Grad želi da svake naredne godine zida po jednu lamelu, ali će to dosta zavisiti od prihoda u budžetu.

U Kisačkoj 55 je pre gotovo tri godine sagrađena zgrada sa 35 stanova površine od 25 do 83 kvadratna metra - jednosobnih, dvosobnih, dvoiposobnih i trosobnih stanova. Za tu zgradu u toku je konačno izdavanje upotrebne dozvole, jer je bilo tehničkih manjkavosti koje su otklonjene. Protiv vlasnika firme "GAT" koja je zidala zgradu podneta je krivična prijava zbog sumnje da je ponudu za javnu nabavku zasnovao na lažnim podacima. Prema poslednjim dostupnim podacima, istraga je još u toku.

  • Весна

    06.09.2019 00:03
    Напредно Осетљиви
    Социјално осетљиви = криминалци који су заузели државне фирме, имају бар три пута веће плате од просека, али би да купе стан по три пута мањој цени од тржишне
  • Slavica

    31.07.2019 16:04
    Interesovanje za socijane stan
    Samohrana sam majka sa troje dece i plus cerka koja je nepokretna. U postanarima sam. Pa me interesuje kakve su sanse za te socijalne stanove i koje uslove mora da imam da bih dosla do toga. Nisam zaposlena jer i da hocu nemogu jer mi je cerka tesko bolesna.
  • Jelena

    10.05.2019 15:13
    Samohrana majka
    Kakav bezobrazluk.Ovi stanovi su za one koji nemaju krov nad glavom i nemaju da plate potstanarstvo mesecno. Ali zato imaju da plate za socijalni stan??
    S' obzirom da nece imati kesa da plate taj soc. stan,morace da dignu stambeni kredit.A stambeni kredit im banka moze odobriti samo ako nemaju manju platu od minimalca. A sa minimalcem mozes i tek kako placati podstanarstvo.Znaci kakav ti to socijalni slucaj moras biti da bi mogao da konkurises za socijalni stan ??!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti