Budimpeštanski orkestar "100 violina" na Tamburica festu od 20. do 22. juna

Ovogodišnji, 12. po redu "Tamburica fest 2019", na kojem će se takmičiti devet orkestara iz osam zemalja, biće održan od 20. do 22. juna, saopštili su organizatori.
Kako navode, u posebno atraktivnom, revijalnom delu zvanično najboljeg festivala etno muzike u Evropi i najbolje turističke manifestacije u Srbiji, ove godine će se predstaviti zemlja prijatelj Republika Mađarska. Nastupiće specijalni gosti: orkestar "100 violina" iz Budimpešte, vrhunski ansambl narodnih instrumenata "Zarni Jolj" iz republike Komi iz Ruske federacije i naša narodna pevačica Lepa Brena.
 
"Svake godine na našem festivalu imamo nešto novo, pa će se tako ove godine takmičiti i vokalni solisti i biraćemo najlepšu autorsku pesmu.  I ove godine očekujemo spektakl i nastavljamo sa širenjem kulturne misije i širenja prijateljstva na internacionalnom nivou. Poštovaoci čuvara tradicionalne muzike veoma dobro znaju ko je "Orkestar 100 violina", a imaće priliku da na delu čuju i vide i "Zarni Jolj", virtuoze iz ruske republike Komi, koja je nastanjena pretežno mađarskim življem", ističe Jovan Pejčić, osnivač i direktor festivala.
 
Danilo Ninković, muzički urednik "Tamburica festa" naglasio je da će poseban ton manifestaciji dati i 105 dečaka i devojčica koji neguju tamburašku muziku i koji su se posebno pripremili za ovogodišnju taljmburicu.
 
"Videćemo kako naša deca čuvaju tradiciju u internacionalnoj reviji mladih tamburaša u okviru projekta mostovi prijateljstva", rekao je Ninković.
 
Festival se tradicionalno održava u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, a preciznija satnica biće saopštena naknadno.
  • Dejan

    06.06.2019 14:29
    SRAMOTA
    Moje dete svira u tamburaškom orkestru u KUD u odbijeni su da sviraju na ovom nazovi tamburica festu, nisu dovoljno atraktivni kaže organizator u obrazloženju, bar ne kao lepa brena, a ovaj sramotni muzički organizator kaže videćemo kako deca čuvaju tradiciju, sramotno.
  • Marko

    14.05.2019 07:45
    Parada šunda i kiča. Mogla je biti samo parada.
    A ovako, još im samo Željko M. fali. Dj Žeks.
  • Marijana

    13.05.2019 23:58
    Bravo! Svaka čast organizatorima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti