FOTO: Osnovci iz "Tozine" škole predstavljaju Novi Sad na republičkoj smotri recitatora

Jelena Ris (10) i Marko Grujić (14), učenici Osnovne škole "Svetozar Marković Toza" predstavljaće Novi Sad na Republičkoj smotri recitatora "Pesniče naroda mog", koja se održava 17. i 18. maja u Valjevu.
Na jubilarnoj 50. Pokrajinskoj smotri recitatora proglašeni su među devet najboljih u svom uzrastu i time su obezbedili sebi, Klubu umetnika "Bina" i gradu učešće na državnoj smotri. Na državnoj smotri predstaviće se po uzrastu 35 odabranih najboljih recitatora države.
 
 
Republička smotra recitatora je, nakon školske, opštinske, zonske i pokrajinske smotre, peti (završni) nivo takmičenja svih mladih recitatora (osnovaca, srednjoškolaca i starijih), kažu u Klubu umetnika "Bina". Recitatori su podeljeni u tri uzrasne kategorije:
 
  • Mlađi uzrast (učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole),
  • Srednji uzrast (učenici od petog do osmog razreda osnovne škole),
  • Stariji uzrast (srednjoškolci i stariji).
 
Smotre recitatora su značajne manifestacije koje doprinose očuvanju i negovanju jezika, podsticanju mladih generacija da se u digitalno vreme okrenu knjizi, poeziji, pozorištu i kulturi i stoje u zvaničnom kalendaru takmičenja i smotri učenika, a ljudi koji se angažuju u radu sa decom su entuzijasti.
 
Jelenu Ris i Marka Grujića za smotre je pripremala Dragana Mladenov, nastavnica matematike, koja već godinama uspešno radi sa recitatorima i koja je ove godine, na jubilarnoj 50. Pokrajinskoj smotri recitatora, nagrađena Poveljom za kontinuiran rad i rezultate u recitatorskom pokretu.
 
  • deda

    13.05.2019 09:45
    bravo deco
  • miljan

    12.05.2019 18:06
    odlicno, i za decu i za entuzijaste.
    zanimljivo je da se vesti o takmicenjima ne objavljuju, iako su na tim okupljanjima najbolji od najboljih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.