U Novom Sadu će u narednih 48 sati pasti kiše koliko obično padne za mesec dana

Novosađani u narednih 48 sati mogu očekivati padavine koje će biti na nivou prosečnih padavina za mesec dana.
U Novom Sadu će u narednih 48 sati pasti kiše koliko obično padne za mesec dana
Foto: 021.rs

Urednik portala "Vojvodinameteo" Jovan Čabrilo za 021.rs navodi da građani ne treba da brinu, jer je prognozirana količina padavina daleko manja nego tokom ciklona "Tamara" 2014. kada su bile poplave i kada je u delovima Srbije, Hrvatske, kao i Bosne i Hercegovine palo duplo više kiše, a negde i više od toga. On objašnjava da se i sada očekuju porasti vodostaja u delovima susednih zemalja, kao i u zapadnoj Srbiji i to na Kolubari i njenim pritokama, a krajem nedelje i na Savi.

Čabrilo kaže da se u ponedeljak popodne i u utorak očekuje najviše padavina u Vojvodini, kada će pasti od 10 do 30 litara kiše po kvadratnom metru.

- U ponedeljak će povremeno padati kiša, više u kasnim popodnevnim časovima i tokom noći. To će biti najjači talas padavina, biće uslova za pljuskove sa grmljavinom i na području Vojvodine očekuje se od 10 do 30 litara kiše, pri čemu će najmanje padati u Banatu, a više na zapadu Srema i zapadu Bačke. Kiše će biti i u utorak, prvenstveno ujutru, zatim ponovo uveče i tokom noći - objašnjava Čabrilo.

Kako je dodao, u sredu, kao i u četvrtak biće oblačno sa povremenom kišom, ali sa daleko manjim količinama padavina nego u ponedeljak i utorak. Od petka se već može očekivati razvedravanje i temperature preko 20 stepeni.

Urednik portala "Vojvodinameteo" kaže za 021.rs i da od 18. maja treba očekivati stabilizaciju vremena i da će posle nekoliko nedelja hladnijeg proleća uslediti rast temperature.

  • DeraNs

    14.05.2019 08:47
    Obrazovanje
    @{ Zašto

    samo mala primedba za obrazovanog. Ne piše se potšišana već podšišana trava...
  • deda

    14.05.2019 07:53
    neko grdno gresi na satovima kazu danas 17 cm sto je 3 do 4 puta manje nego prognoze nasih sluzbi, sreda jos malo manje a cetvrtak 5cm, vise me brine sto ce za nesto vise od nedelju dana biti mogucih 28 stepeni a uz ovu vlagu penziono ima da ostvari rekordne ustede
  • Zašto?

    13.05.2019 21:57
    @Pera
    Kako to mislite zašto država ne reaguje? Pa i reagovala je u tom slučaju napastvovane devojčice, šta još želite, javno vešanje na trgu? I želite da državni organi umesto opštinski reaguju na nepotšišanu travu? Zašto ste neobrazovani u 21. veku?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.