Firma osnovana pre šest meseci dobila posao postavljanja elektronskih displeja

Posao postavljanja pet elektronskih displeja bez tona na javnim površinama u Novom Sadu dobila je firma "Pravac 18" iz Beograda koja je osnovana pre šest meseci, saznaje 021.rs.
Firma osnovana pre šest meseci dobila posao postavljanja elektronskih displeja
Foto: 021.rs

Na konkursu Grada su, kako saznajemo, bili i jedini ponuđači, tako da su posao dobili po početnim cenama zakupnine i pravo da narednih pet godina drže displeje na lokacijama i potom obnove ugovore na još pet godina.

 Ovo znači da je Novi Sad inkasirao minimalan iznos za zakupnine od oko 770.000 dinara za svih pet lokacija i da će potom još po toliko dobijati svake naredne godine.

Zanimljivo je da je ova firma osnovana 15. oktobra prošle godine i da je registrovana samo za delatnost reklamnih agencija, ali nema nikakv sajt i na internetu ne postoji što je neobično za preduzeće koji se bavi poslovima iz domena marketinga.

Na sajtu Agencije za privredne registre se navodi da je "Pravac 18" za tri meseca 2018. imao prihode od 1,1 milion dinara uz dobit od 865 hiljada dinara, dok u bilansu stanja navodi da su za tri meseca imali kratkoročne obaveze od 9,3 miliona dinara. Za sada je nepoznato i da li su do sada već negde postavili električne displeje, a prema gradskom konkursu tražilo se da učesnici poseduju 5 displeja, kao i projekat konstrukcije i teretno vozilo za rad na visini.

Podaci APR pokazuju da "Pravac 18" ima 0 zaposlenih. U podacima se navodi da je direktorka najpre bila Ljubica Savić, koju je početkom aprila zamenila Jovana Simić. Ona je sada i suvlasnica firme "Pravac 18" sa 50%, a drugih 50% Bojan Terzin, koji je po podacima Agencije za privredne registre i vlasnik firme "LTS Aladin" iz Novog Sada.

Podsetimo da je "Aladin" već godinama u Novom Sadu poznat po obavljanju poslova na uklanjanju grafita, a nedavno su na gradskom konkursu ponovo dobili taj posao.

Inače, 021.rs se uverio da su na 4 od 5 lokacija gde treba da se postave elektronski displeji već danima postavljene metalne konstrukcije koje treba da služe kao nosači elektronskih displeja. Radi se o uglu Partizanske i Temerinske, kružnom toku na uglu Kornelija Stankovića i Bulevara Evrope, uglu Futoškog puta i Bulevara Evrope, kao i uglu Braće Ribnikar i Bulevara oslobođenja, dok u blizini Železničke stanice na Bulevaru Jaše Tomića reporter 021 nije pronašao bilo kakvu konstrukciju.

U bazi podataka građevinskih dozvola nema informacija o tome da se i na jednoj od ovih lokacija izvode ili da su se prethodnih dana izvodili bilo kakvi radovi, a od građana smo saznali da su neke radnike, zavisno od lokacije, videli krajem aprila ili prvih dana maja, što bi se poklopilo neposredno sa završetkom konkursa. Na samim lokacijama pored metalnih konstrukcija nema drugih obaveštenja.

U Novom Sadu postoji već nekoliko elektronskih displeja koji su na privatnim zgradama, dok se u konkretnom slučaju radi o javnim površinama koje je lokalna vlast po prvi put izdala za ovakav način reklamiranja. Podsetimo, pre nekoliko godina Grad je imao problem sa elektronskim displejima koji se postavljaju na zgradama, ali to do danas nije rešeno pa se oni nalaze uglavnom u nekom poluleglanom statusu. O tome više možete čitati OVDE.

  • Gogi

    17.05.2019 13:05
    A prekoputa Temerinske je Centroslavija koja lici na Teheran.........Andrej komerc neka preduzme nesto.....
  • neko_iz_mase

    17.05.2019 11:46
    greška ili ne
    Možda grešim ali sam skoro siguran da sam čuo da bilo koja firma koja želi da učestvuje na tenderu mora minimalno 5 godina da posluje i da ima dobre reference... Šta ovde nevalja???
  • Xxx

    16.05.2019 17:25
    Grozota
    Bolje da srede taj ugao Partizanske i Temerinske,koji je u rusevinama! Na ulazu u grad nekadasnja Hladnjaca i Azotara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.