Uskoro rekonstrukcija Dunavskog parka, Zelenilo tvrdi da nijedno drvo neće biti posečeno

Do kraja godine obaviće se rekonstrukcija Dunavskog parka, koja je procenjena na oko 35 miliona dinara.
Uskoro rekonstrukcija Dunavskog parka, Zelenilo tvrdi da nijedno drvo neće biti posečeno
Foto: 021.rs

U Gradskom zelenilu za 021.rs navode da građani nemaju razloga za brigu i da neće biti seče drveća u ovom spomeniku prirode - najstarijem i verovatno najlepšem gradskom parku. Portparol Zelenila Ivan Nožinić za 021.rs objašnjava da radovi u Dunavskom parku obuhvataju postavljanje zalivnog sistema, izgradnju atmosferske kanalizacije i rekonstrukciju jezera, gde će biti postavljena nova bazenska obloga. Nožinić kaže i da je u toku priprema tenderske dokumentacije, a uskoro se očekuje i raspisivanje tendera.

"Radovi će biti sprovedeni na jesen, u periodu kada u parku boravi manji broj posetilaca. 'Zelenilo' je dobilo odobrenje Gradskog veća za sprovođenje projekta, a dobijene su i sve potrebne dozvole. Saglasnost je dao i Zavod za zaštitu prirode. Važno je istaći da tokom radova neće biti oboreno nijedno stablo u Dunavskom parku", kaže Nožinić.

Osim ovih radova u Dunavskom parku, "Zelenilo" ove godine već radi na drugoj fazi rekonstrukcije Kameničkog parka koja podrazumeva izgradnju trim staze od prirodnih materijala, rasvetu na solarnu energiju duž staze, postavljanje teretane na otvorenom i rekonstrukciju tri toaleta. Završetak radova očekuje se za oko mesec dana.

Takođe, sem pomenutih radova u parkovima u Novom Sadu, već traju radovi na prostoru između Novog naselja i Nove Detelinare gde će do kraja godine biće izgrađeni svi objekti koji se nalaze u projektu izgradnje novog parka, a sve je vredno skoro 150 miliona dinara. Procenjeno je da će u prvoj polovini 2020. godine "Gradsko zelenilo" sprovesti i završnu fazu ozelenjavanja ove površine od 3,5 hektara, ali za sada nema procene vrednosti ovih poslova.

  • Novosadjanka

    22.05.2019 08:19
    Ne dirajte park!!! Divan je ovakav, samo cete sve upropastiti!
  • Veki

    22.05.2019 00:12
    Ahaaa.. nasmejaše me ovi što bi da nešto pojedu i u parku prisednu na kolačić. Pa ovo je strašno koliko mladih debelih, naročito tinejđera šeta po Novom Sadu. Nikad ih toliko debelih nije bilo. Napravite im teretane na otvorenom, neka malo vežbaju a ne samo papaju!!!!-
  • pravi opalim te g...

    21.05.2019 13:48
    Ovom .... sto je za sokic i kafu ima 50 metara dalje. Sto bi vi ovdasnjima dali da se bahate po vasim zabitima, malo sutra. Da vam je do uredjivanja radili bi to kod sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti