FOTO: Centar Novog Sada izlepljen nalepnicama sa homofobnom porukom

Dan uoči prvog novosadskog Prajda u centru Novog Sada pojavile su se nalepnice sa pretećim porukama upućenim osobama homoseksualne orijentacije.
FOTO: Centar Novog Sada izlepljen nalepnicama sa homofobnom porukom
Foto: 021.rs
Nalepnice se uglavnom nalaze u okolini Trga republike gde će se događaj i održati, ali ima ih i u Dunavskom parku i Dunavskoj ulici.
 
 
Podsetimo, u petak se od 12 do 14 časova na Trgu republike održava prvi novosadski Prajd kako bi se se obeležio 17. maj - Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije. Trg republike će  obezbeđivati policija i obezbeđenje, a svi koji žele da dođu su dobrodošli nakon pregleda na punktovima na prilazu Trgu.
 
"Na našim nalozima na društvenim mrežama će oni koji žele da dođu moći da vide i detaljnu mapu, a podsećamo da je na ovakvim skupovima zabranjeno donošenje alkohola, pića, hrane, oružja i drugih nepredviđenih stvari zbog čega se i sprovodi pretres na ulazu. Takođe, dogovoreno je i da ne smeju da se unose transparenti veći od 2x1 metar i oni koji imaju poruke nasilja ili ugrožavanja bilo koje druge grupe", rekao je za 021 predstavnik Grupe "Izađi" Filip Kocevski.
 
On je dodao da pozivaju zaista sve da im se pridruže na Trgu, da izađu zajedno i pokažu da je Novi Sad slobodan grad, grad svih ljudi koji žive u njemu i svih onih koji vole Novi Sad, kao i da pokažu da mogu da ostvare prava podjednaka za sve.
  • ajme

    19.05.2019 11:58
    Ma ne znam sta cu od njih, ceo dan idem ulicom i na svakom cosku mi namiguju, hvataju za dupe, nagovaraju da i ja budem gej i moja deca isto. Ostale nekulturne dzibere i probisvete uopste ne primecujem u svakodnevnici, ni u prodavnici, ni na ulici, ni u saobracaju, nigde. Samo me gejevi spopadaju.
  • Ko ima novca...

    17.05.2019 12:20
    Zna se ko je to lepio
    Meni su ovi plakatići zaista simpatični i duhoviti.
    Kao prvo, ne postoji dovoljno veliki blender da u njega može da se smesti odrasla niti mala gej osoba.
    Kao drugo, simbol čovek koji je sagnut i zauzet nekom radnjom ni po čemu ne ocrtava gej osobu. To može da bude i ženska osoba i vampir.
    Tako da, sve je ovo samo duhovita fikcija, pravo umetnika na izražavanje viđenja nekog svog sveta.
    Pridavanje značaja ovim plakatićima je ono što u stvari prikazuje nas.
    Na primer, niko ne pominje kažnjavanje zbog zabranjenog plakatiranja.

    Bitno je samo da ovo bude vest.

    A onda se zapitajte - KO je ove plakatiće izlepio, želeći da sebi prida na značaju?
  • Loo

    17.05.2019 11:10
    @Alexa
    "Koliko para je mene ovo koštalo kao poreskog obveznika?"

    A koliko para te kosta izdvajanje za domace poslanike , neefikasno sudstvo , katastrofalno zdravstvo , jezivu infrastrukturu , komunalni haos , kriminalce sto leze u zatvorima i idu na vikende , ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti