FOTO, VIDEO: Okolina Trga republike zatvorena zbog održavanja Prajda

Uoči održavanja prvog novosadskog Prajda, od jutros su zatvoreni prilazi Trgu republike, a u okolnim ulicama prisutan je veliki broj policajaca.
FOTO, VIDEO: Okolina Trga republike zatvorena zbog održavanja Prajda
Foto: 021.rs

Policija je postavila blokade u okolnim ulicama, tako da su za prolaz vozila, ali i pešaka zatvoreni delovi Kosovske, Daničićeve ulice, Trga republike, Gimnazijske i prolaz pasažima iz Dunavske ulice ka Trgu. Ova zatvaranja ulica otežala su prolaz Lovćenskom ulicom, Zlatne grede, kao i drugim okolnim ulicama, zbog većeg broja vozila. 

Takođe, u okolnim ulicama mogu se videti pripadnici policije u opremi za razbijanje demonstracija, kao i veliki broj inspektora u civilu koji nasumično zaustavljaju i legitimišu prolaznike.

Na trg trenutno ne može da uđe niko osim organizatora i obezbeđenja, a učesnici Prajda moći će da uđu od 12 časova.

Podsetimo da su organizatori predvideli ulaz na trg samo iz pravca Dunavske ulice, a kontrolni punk gde će se obavljati pretresi nalazi se na uglu Dunavske i Gimnazijske ulice. Onima koji planiraju dolazak na Prajd preporučili su dolazak u manjim grupama bez jasnih obeležja LGBTI zajednice (zastave, bedževi, majice i slično) kako bi se sprečili eventualni napadi. Predmeti za koje redari i policajci procene da bi mogli narušiti bezbednost ili pričiniti materijalnu štetu biće oduzeti.

Prvi novosadski Prajd trajaće od 12 do 14 časova, a više informacija o tome OVDE.

  • @Posledice

    18.05.2019 08:22
    E vidiš, mi na psihijatriji lečimo pojavu kad neki čovek umesto potpune ravnodušnosti i nezaonteresovanosti, ima navalu negativnih osećanja kad čuje nešto što nema nikakve veze s njegovim životom. Onda kad analiziramo, ispostavi se da ima, samo je veza jako duboka i skrivena. Možda da se zapitaš zašto te to toliko pogadja.
  • Posledice

    17.05.2019 19:48
    Čim čujem LBGT, a u meni navala negativnih osećanja prema homoseksualcima, iako mi do tada nikad nisu smetali.
    Drugim rečima, svako silovanje ostavlja negativne posledice, pa makar to bilo i LBGT silovanje.
  • Vlada

    17.05.2019 15:52
    Ako cupkanje u kolcu nasred grada predstavlja važan trenutak u emotivnom i intelektualnom razvoju vaše dece, teško da su oni naša budućnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.