Zakrpljena rupa u Skerlićevoj, celokupna rekonstrukcija čeka tehničku dokumentaciju

Stanovnici Skerlićeve ulice moraće da čekaju završetak izrade tehničke dokumentacije kako bi se sredio asfalt, odnosno kolovoz i trotoar u ovoj ulici.
Zakrpljena rupa u Skerlićevoj, celokupna rekonstrukcija čeka tehničku dokumentaciju
Foto: 021.rs

Naime, kako su se 021.rs požalili stanovnici ove ulice, kolovoz je na mnogim mestima oštećen, a jedino što se trenutno radi je krpljenje rupa koje su ostale nakon sanacija havarija.

Kako su za 021.rs potvrdili u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, krajem prošle nedelje asfaltirana je površina na uglu Skerlićeve i Milovana Vidakovića, koja je bila raskopana da bi radnici JKP "Vodovod i kanalizacija" sanirali havariju, pa više na tom mestu nema rupe u kojoj se sakupljala voda.

U Upravi kažu da je, ne samo u Skerlićevoj, nego i u drugim delovima Podbare, gde je proteklih godina sagrađen veliki broj novih višespratnih objekata, potrebna rekonstrukcija, kako infrastrukture, tako i saobraćajnih površina koje su u lošem stanju.

- Planskom dokumentacijom predviđeno je i delimično proširenje saobraćajnog profila. U pogledu projektovanja, saobraćajne površine na Podbari podeljene su po fazama. Za sve ulice u ovom delu grada biće izrađena tehnička dokumentacija, dok sama izgradnja zavisi od dinamike radova JKP "Vodovod i kanalizacija" na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže pošto ovi radovi prethode radovima na putnoj infrastrukturi - kažu u Upravi.

Za 021.rs su naveli i da je, u oktobru prošle godine, sa projektantom "GMP Gramont–NS" potpisan ugovor o izradi tehničke dokumentacije saobraćajnih površina u Skerlićevoj ulici, kao i u ulicama Save Vukovića, Zlatne grede, Svetosavskoj, Sterijinoj, Baranjskoj, Daničićevoj, Milovana Vidakovića i Matice srpske.

- U Skerlićevoj ulici planom je predviđeno proširenje postojeće regulacije. Međutim, pošto se zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, još nisu stekli preduslovi za to, predmetni projekat predviđa rekonstrukciju saobraćajnih površina u postojećim gabaritima - objašnjavaju u Upravi za građevinsko zemljište.

Pored ovih poslova, u toku je izrada tehničke dokumentacije saobraćajnih površina u Tekelijinoj, Jug Bogdana, Đorđa Rajkovića, Hadžić Svetića, Petra Kočića, Miloša Obilića, Pećkoj, Pavla Stamatovića i Koče Kolarova. U završnoj fazi je i projektovanje saobraćajnih površina u Dušana Vasiljeva, Episkopa Visariona, Žarka Vasiljevića, Šumadijskoj, Đorđa Jovanovića, Stevana Milovanova, Aleksandra Tišme i Kozačinskog. Takođe, ovogodišnjim Programom uređivanja građevinskog zemljišta predviđena je i izrada projekta saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u ulicama Koste Hadžija mlađeg i Zemljane ćuprije.

U Upravi nisu navodili kada bi se mogli očekivati radovi, ali kako se već nalazimo na polovini 2019. godine, a za tendere i pripremu ostale dokumentacije treba vremena, izvesno je da rekonstrukcije Skerlićeve i drugih ulica na Podbari neće biti pre 2020. godine.

U galeriji možete videti fotografije Skerlićeve pre poslednjeg krpljenja rupa.

  • Pele

    21.05.2019 18:24
    Kopernikova ulica na detelinari jos gora...
  • ahoue

    20.05.2019 15:44
    Japanci umesto krpljenja rupe izgrade nov put .
  • yyy

    20.05.2019 14:27
    Zamislite ovu vest : zakrpljena rupa kod Trijumfalne kapije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti