Auto trke za vikend na Mišeluku, Most slobode i petlja se zatvaraju za saobraćaj

Auto-trka "Velika nagrada Novog Sada 2019" biće održana 25. i 26. maja na stazi Mišeluk.

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković je naveo da je ovo 37. Velika nagrada Novog Sada.

- Grad Novi Sad prepoznaje značaj i tradiciju ove manifestacije i podržava je. Izuzetno je važno što pored sportskog, manifestacija ima i edukativni karakter i što je velika pažnja usmerena na promociju bezbednosti u saobraćaju, posebno kod ugroženih kategorija učesnika, kao što su deca i omladina – rekao je Vladimir Stojković.

On je apelovao na sugrađane koji tih dana budu želeli da pređu na sremsku stranu, da budu strpljivi i koriste alternativne pravce koji će biti prohodni. Predsednik "Sportskog auto-moto karting kluba 021 Novi Sad" Marko Sandiki rekao je da je kružna auto-trka "Velika nagrada Novog Sada 2019" i ove godine u kalendaru Sportskog auto i karting saveza Srbije.

– U subotu, 25. maja u 12 časova održava se zvanični kvalifikacioni trening za startne pozicije, dok je u nedelju, 26. maja u 12 časova, na stazi Mišeluk na programu trka "Velika nagrada Novog Sada 2019“ koja će biti bodovana za otvoreni šampionat Srbije. Na trci se očekuje nastup takmičara iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Trka je od strane Grada Novog Sada i ove godine proglašena manifestacijom od značaja za grad u oblasti sporta i organizaciju tog događaja su pomogla sva javna i javno-komunalna preduzeća. Ove godine se očekuje nastup preko 90 takmičara u 12 klasa i 5 divizija – naglasio je Sandiki.

Ulaznica za trku košta 300 dinara, može se kupiti u Gigstixovim prodavnicama kao i na svim prilazima Mišeluku, a deo prihoda od prodatih karata biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Most slobode biće zatvoren za saobraćaj u subotu, od 10 do 18 časova, i u nedelju od 9.30 do 17 časova, a vozači će biti preusmereni na alternativne pravce.

  • Goran

    25.05.2019 14:25
    Predlog
    Mislim da bi sasvim bilo u redu da se jedne godine trke odzavajau na Miseluku, a druge godine na Limanu ili nekom drugom delu grada, da se teret ravnomerno podeli na sve stanovnike ovog grada.
  • Nesa

    25.05.2019 12:08
    bahatost
    Citam i ne mogu se nacuditi komentarima pojedinih tzv.novosadjana koji su se mnogo progospodili pa im smetaju auto trke?Kada ti isti idu u lov, ribolov, na fudbalske utakmice ili neke sl. sportske manifestacije, za njih tada zivot ima prava da stane i sve se podredi tome, ali kada neko drugi koji voli auto sport to isto jedva doceka samo jednom godisnje i to na dva dana do 18 i 17 sati godisnje u N.Sadu, onda kao da je smak sveta.Sram vas bilo.Da nema drugog mosta ili alternative pa da i razumem, ali ste svi vi koji ste vasim komentarima protiv odrzavanja ovih auto trka, pljunuli sebi u lice i pokazali da ste male i sitne duse kojima je svoj hir preci od svega ostalog .Bolje je verovatno kada vam 300 ili 400 autobusa blokiraju grad pa cutite kao zaliveni, ili mozda dok vam traje exit gde vam horde pijane i nadrogirane omladine sizi po gradu, ili pak dok je gej parada, neki maraton ili "najbolja" varijanta kada je neki miting e tada vam nista ne smeta pa cutite, a smetaju vam auto trke.Sram vas bilo tzv.novosadjani.
  • Sremac

    25.05.2019 08:51
    Zasto se ne bi odrzavale trke jedan dan u godini,ima nas ljubitelja auto i moto sporta mnogo vise od vas dokolicara koji nista ne rade vec pisu ovakve glupe komentare,vi ionako gluvarite kod kuce i ne idete nigde pa vam nece biti problem sto ce jedan od tri mosta biti zatvoren na par sati sati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti