Vučić: Kreće žestok udar na kriminal u Novom Sadu

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je, na svečanoj promociji novih pripadnika MUP-a, "žestok udar protiv narko kriminala u Novom Sadu".
Vučić: Kreće žestok udar na kriminal u Novom Sadu
Foto: 021.rs
"U Novom Sadu održavamo ovu svečanost upravo zašto što će se jedan od žestokih udara događati upravo u ovom gradu, gde ćemo pokazati građanima da možemo da ih zaštitimo od onih koji bi da ugrožavaju budućnost naše dece", rekao je Vučić u svom govoru.
 
Naveo je da će država nastojati da oni koji su prvi kada je reč o bezbednosti nikada više ne budu poslednji po onome što država daje.
 
"Izašli smo iz dečijih bolesti da jačanje policije znači tobož jačanje represije. To ne znači to, već znači snaženje građana Srbije, bezbednijeg i sigurnijeg građanina", izjavio je Vučić. Obećao je veće plate, kao i bezbedniji život pripadnika policije i njihovih porodica.
 
Rekao je da "Srbija nabavlja najmoderniju opremu da bi mogla da se obračuna sa potencijalnim teroristima, kriminalcima svih boja, da se onemogući da zarađuju veliki novac prodajući drogu".
 
 
Mladim policajcima je poručio da danas započinju posao koji je najvažniji u svakom društvu, pa i našem, koji znači da će raditi i uvek biti prvo za druge, pa tek onda za sebe.
 
"Vaš posao je najteži od vas svi očekuju da budete uz građane, pomognete kada je najpotrebnije, a ako im se bilo šta loše dogodi samo jedan krivac će postojati a to ste vi. To govori koliko je vaš posao nezahvalan, težak i nije lako biti policajac. Teško je raditi časni posao, koji ljudi na kraju krajeva ipak umeju da cene. Ne smete da žalite trud, ponekad u najtežim situacijama rizikujete sopstveni život da bi se građani osećali bezbedni. Čestitam na poslu, pre svega na hrabrosti, odvažnosti i odlučnosti da ovaj posao radite", naveo je predsednik.
 
Istakao je da policajci moraju da se stave na stub odbrane države i otadžbine, te ih je zamolio da, ne samo kada su na radnom mestu, već kada god mogu, što je molio i vojnike, "nose svoje divne uniforme, jer, kada ih nose nekoliko desetina i stotina građana se uvek oseća sigurnije".
  • ha,ha,ha

    24.05.2019 08:34
    '' Kreće žestok udar na kriminal u Novom Sadu''
    Krećeš ti već 7 godina, samo nikad da zaista kreneš.
  • Milivoj Urban

    23.05.2019 23:52
    Civilova ulica 3 Novi sad
    Sami cemo morati da uvodimo red. Provincialci nasilnici tuku divljaju prete ubijaju hoce da nas maltretiraju svaki dan pljuju na vrata nemaju mu*a da ti to urade u facu to su oduvek nazivali kukavicama u mraku sacekuse sa kacigom na motoru rafali beze itd. Kukavice poznate u Srpskom narodu od doba Turaka koji su ovakve zive nabijali na kolceve. Ko zna zasto?
  • denzi

    23.05.2019 21:36
    Predsednice kako policajac iz SAJ-a sa platom 85.000din. moze voziti X6,imati auto pijacu i cardu "Kraj Sveta"????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti