Takmičenje startapova "Seedstars World" održano u Novom Sadu

Takmičenje startapova Seedstars World, koje je okupilo 20 startapova iz Srbije, okončano je večeras u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.
Pobednik će imati priliku da se takmiči na svetskom takmičenju u Švajcarskoj. 
 
Na večerašnjem finalnom takmičenju, prisutnima se obratio predsednik Skupštine Grada Zdravko Jelušić, poručivši da Novi Sad, kao Omladinska prestonica Evrope, a 2021. godine i Evropska prestonica kulture, može da pokaže da "ne zaostaje na polju nauke, preduzetništva i inovativnosti".
 
"Ovakva takmičenja značajna su jer u svetu ima novca za ideje koje menjaju svet na bolje. Nama je drago što se takmičenje održava u Novom Sadu i što će oni koji pobede, ali i oni koji neće biti zvanično nagrađeni, imati priliku da razgovaraju sa potencijalnim investitorima. Zato je bitno da ovakve događaje imamo u Novom Sadu i da pokažemo da na ovim protorima žive ljudi, koji, kao nekad Nikola Tesla, imaju ideje koje menjaju svet na bolje", istakao je predsednik Jelušić.
 
U okviru prvog dana, održan je program mentorstva za učesnike, dok je drugog dana održano takmičenje finalista. Od 20 startapova, u finale je ušlo 10.
 
Ambasador Seedstars World za Balkan Igor Graić objasnio je da je Seedstars najveće svetsko takmičenje u startapima i najveća svetska mreža koja okuplja inovativne timove i investitore na jednom mestu.
 
"Glavna nagrada je odlazak na svetsko prvenstvo u Švajcarsku, a ostali dobijaju tri meseca programa sa investitorima iz celog sveta. Svi timovi imaju tri minuta prezentacije, a potom u pet minuta međunarodni žiri ima priliku da ih dodatno ispituje i usmerava", rekao je Graić.
 
Takmičenje startapova Seedstars World drugi put se održava u našoj zemlji, a prvi put u Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti