"Hasanaginica" najbolja predstava 64. Sterijinog pozorja

"Hasanaginica" po motivima drame Ljubomira Simovića, u režiji Andraša Urbana, najbolja je predstava 64. Sterijinog pozorja, odlučio je žiri kojim je predsedavao književnik Dževad Karahasan.
Nagradu za režiju dobio je Kokan Mladenović za predstavu "Karolina Nojber".
 
Nagrada za najbolji tekst savremene drame otišla je Vidi Ognjenović za tekst predstave "Kozocid".
 
Nagradu publike za najbolju predstavu, sa prosečnom ocenom 4,66, dobilo je ostvarenje "Kozocid" Vide Ognjenović..
 
Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje dobili su Igor Đorđević za ulogu u predstavi "Kozocid", Jovana Gavrilović za ulogu u predstavi "Petrijin venac", Marta Bereš za ulogu u predstavi "Hasanaginica" i Mirjana Karanović za ulogu u predstavi "M.I.R.A.".
 
Glavne i ostale Sterijine nagrade biće svečano uručene večeras u 20 časova u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni "Pera Dobrinović".
 
Na ovogodišnjem Pozorju, od 26. do 3. juna, izvedeno je osam predstava u konkurenciji za nagrade i tri predstave u međunarodnoj selekciji "Krugovi".
  • Nemanja

    04.06.2019 10:56
    @gari

    Ne vidim kakve veze ima što se zovem Nemanja, pa nisam 'Neđo' ili 'Boro'. A ova stranice baš i jesu za pljuvanje zatucanih smarača koje svrbe Kokanove predstave i druge nazivaju kvaziintelektualcima, a sami se lože na razne Bećkoviće i Jerotiće i drugo laprdanje za maloumne.
  • Tihi Don

    04.06.2019 10:16
    Sramota
    Odledao sam sve predstave na ovogodišnjem pozorju i smatram da je velika sramota što je Kokan dobio nagradu za režiju i što je Hasanaginica najbolja predstava. Kozocid je u svim elementima bii daleko najbolja presstava i rediteljski i kompletno
  • gari

    03.06.2019 13:55
    @Nemanja
    zoves se Nemanja a prozivas 'cirilicare'
    ocito nisi skapirao da ove stranice nisu za pljuvace i bolesnike, terapiju odradi u ustanovi i postedi normalan svet
    hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti