Protest u subotu u Novom Sadu, govornici Tepić, Rakić i Gajić

Narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić i advokat Vladimir Gajić obratiće se prisutnima na protestu "Jedan od pet miliona" u subotu, 8. juna na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.
Protest u subotu u Novom Sadu, govornici Tepić, Rakić i Gajić
Foto: 021.rs
Prisutnima će se obratiti i studenti Stefan Simić i Brajan Brković. 
 
Nakon pauze, ponovo se organizuju protestne šetnje, a ruta će ovog puta voditi Trgom slobode i Zmaj Jovinom ulicom do Trga republike, a potom i kroz Ulicu Žarka Vasiljevića. Zatim se Dunavskom i Zmaj Jovinom ulicom kolona vraća na Trg slobode, tačnije na Pozorišni trg.
 
Protest počinje u 18 časova.
 
"Već od naredne nedelje, međutim, novosadski protesti će biti nastavljeni u uobičajenom terminu, petkom u 19 časova i trajaće do ispunjenja zahteva koji se odnose na stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica. Otpor autokratskoj vlasti koja je otela državu za sebe, razorila institucije i pogazila slobodu i dostojanstvo ljudi, pravo je i obaveza građana Novog Sada i svih ostalih pobunjenih gradova širom zemlje", poručuju u inicijativi "Jedan od pet miliona".
  • Petar

    04.06.2019 08:41
    Botovi
    Botovi, umesto sendviča gutajte lekove za smirenje, mnogo ste nervozni.
  • Konstantin

    03.06.2019 22:21
    šetnja
    Sa nestrpljenjem sam očekivao ponovnu protesnu šetnju, ali bi preporučio organizatorima da promenu mesto okupljanja jer su u ovo godišnje doba na platou ispred SNP-a postavljeni stolovi okolnih lokala i poslastičarnica. Ni subotnja maršruta nije baš najbolji izbor, jer je Zmaj Jovina zakrčena i sa jedne i sa druge strane tako da u sredini ostaje jedan vrlo uzak prolaz kroz koji treba da prođe (nadam se) nekoliko stotina građana i to još sa transparentima, zastavama i ostalim rekvizitima.
    Želim uspeh organizatorima, da se okupimo u što većem broju i da više ne prekidamo šetnje, pogotovo ne zbog verskih praznika.
  • /

    03.06.2019 22:20
    /
    znaci,za inicijativu vozite bicikle a na proteste niko
    lepo
    samo da se zna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.