Napadnuti aktivisti "Krov nad glavom" u Novom Sadu, sumnjaju na Srpsku desnicu

Članovi Združene akcije "Krov nad glavom", studenti Marko Đelević i Mihajlo Nikolić napadnuti su sinoć u blizini Filozofskog fakulteta i nanete su im povrede zbog kojih su morali u Urgentni centar.
Napad se dogodio sinoć nakon protesta stanara bloka Maksima Gorkog i Radničke ulice, gde su obojica bili da podrže građane. Đelević i Nikolić su išli Kampusom do Filozofskog fakulteta kad su, priča Marko za 021, dvojica maskiranih muškaraca nasrnuli na njih bokserima i metalnim šipkama.
 
"Primetili smo prvo da nas prati jedna grupa, u Kampusu. Verujemo da su to bili članovi desničarske organizacije Srpska desnica koji su u blizini lepili neke plakate. Dvojica nama nepoznatih muškaraca napali su nas i meni napravili posekotine po glavi, povrede po rukama i leđima od boksera, a Mihajlu su slomili zub, ima hematom na čelu i napukla mu je glava. Bili smo u Urgentnom centru i tu je došla policija, zapisala naše izjave i otišla", kaže Marko Đelević za naš portal.
 
Nepoznate osobe bile su, kaže Marko, potpuno obučene i maskirane od "glave do pete", iako je bilo vrlo toplo. Nosili su i kačkete.
 
Obojica su, zajedno sa kolegama iz Združene akcije "Krov nad glavom", istog dana ranije, u toku prepodnevnih sati, branili porodicu Ninić od prinudnog iseljenja u Ulici Modene 1. To iseljenje je sprečeno.
 
"Ovakvi napadi na naše članove i našu organizaciju, kao i bilo kakvi novi zakoni i kriminalizacija solidarnosti, neće nas sprečiti da se borimo za pravo svakog čoveka da ima krov nad glavom", poručuju u organizaciji povodom ovog napada.
  • Vlada

    12.06.2019 09:31
    @Kampus

    Sunce u ovo doba godine zalazi oko pola 9. Koliko se sećam, protest se završio nešto pre 7. Biće da definitivno ne razumeš značenje reči 'sinoć'.
  • Kampus

    12.06.2019 06:46
    Noć i dan
    ‘Napadnuti sinoć’ - a fotografije, na kojima je sveža krv, napravljene po danu. Verovatno ne razumem značenje reči ‘sinoć’.
  • Dzo

    12.06.2019 00:11
    Setimo se koja je ekipa vladala 90ih kada su Jovica Stanisic i Rade Markovic imali odrede smrti koje su slali na ne istomisljenike! Ova ekipa SNS-SPS samo koristi "blazu" varijantu naucenu 90ih da bije ne istomisljenike... kakvi su ludaci nebi me cudilo da krenu i stopama Jovice i Radeta... ipak su oni u to vreme ucili "zanat" kako "vaspitavati" ne poslusan narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti