Odložena gradnja novog kružnog toka u Kampusu

Saobraćajno i komunalno uređenje okoline Naučno-tehnološkog parka u okviru Univerzitetskog kampusa odloženo je jer nije uspela javna nabavka Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).
Odložena gradnja novog kružnog toka u Kampusu
Foto: 021.rs

Kako se 021.rs uverio, tender je propao jer je jedini ponuđač dostavio ponudu koja je za preko 30 miliona dinara nadmašila procenjenu vrednost radova. Naime, UGZI je procenio da će radovi kod Naučno-tehnološkog parka, koji je u gradnji koštati 78,1 milion dinara, dok je ponuđač koji čine "Put invest", "Energotehnika-južna Bačka", "AB & CO geosystems" i "Energy pro" predložio da radove izvedu za 112.786.584,6 dinara i rokom od 150 dana.

Kako je ponuđena cena daleko iznad procenjene, tender je odbijen. Podsetimo da je prema konkursnoj dokumentaciji predviđeno da se kod Naučno-tehnološkog parka uradi nova vodovodna i kanalizaciona mreža, javna rasveta i izgradi kružni tok na ukrštanju ulica Dr Ilije Đuričića i Veljka Petrovića.

Planirano je i saobraćajno uređenje ulica Ilije Đuričića i Veljka Petrovića, uz radove na parkinzima, pešačkim i biciklističkim stazama.

Očekuje se da će UGZI u narednom periodu ponoviti ovaj tender.

  • Ex Student NS

    11.06.2019 14:53
    @Student NS , Zaista cenim tvoju želju da daš pametan komentar. Sa žaljenjem, moram da ti kažem da ti nije uspelo. Drugi put, prst na čelo, pa razmisli malo, pre nego što nešto napišeš.
  • ?

    11.06.2019 09:37
    A kada će kružni tok ili semafor kod Zorana Đinđića/bulevar cara Lazara/Stevana Musića?
  • Jelena

    11.06.2019 09:12
    Ako
    Ako će za tu cifru i kvalitetno da urade (dakle, svaki dan rad na ovim vrućinama) i neće raditi na svakih 9 meseci neme rekonstrukcije i popravke, onda hajde da se malo isprsimo za to.
    Nije više ni bitno da li je to firma razmažene dece onih koji su pisali tender ili nečije druge. Samo da se odradi i da se ne drnadamo više s tim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti