FOTO: Ogromna rupa na kolovozu u Kralja Petra I biće popravljena kada se utvrdi čija je

Vozači već minimum četiri dana moraju da zaobilaze poveću rupu na jednoj od najvećih i najprometnijih raskrsnica u Novom Sadu, na uglu Bulevara kralja Petra I i Bulevara oslobođenja, dok gradske službe još utvrđuju ko treba da popravi oštećenje na kolovozu.
FOTO: Ogromna rupa na kolovozu u Kralja Petra I biće popravljena kada se utvrdi čija je
Foto: 021.rs
Pred sam pešački prelaz na Bulevaru kralja Petra I u srednjoj traci od četvrtka, nalazi se udubljenje u kolovozu koje je opasno za prolazak bilo koje vrste vozila, a i za pešake ukoliko malo skrenu sa zebre.
 
Kako se uverio reporter 021.rs, rupa ima oko metar i po sa metar u prečniku i duboka je oko pola metra. Ukoliko bi neko vozilo točkom upalo, ne bi moglo da izađe.
 
Sama rupa je okružena saobraćajnim signalizacijom i trakama sa natpisom "energetski kabl", ali nema jasnih tragova kako je nastalo udubljenje, osim što se može naslutiti zbog vidljivog pomeranja zemljane podloge, da je voda sprala i odnela slojeve ispod asfalta.
 
U Gradskoj upravi 021.rs nije uspeo da dobije preciznu informaciju kada će ovaj krater biti popravljen.
 
U Gradskoj kući su nam odgovorili da je Uprava za građevinsko zemljište i investicije utvrdila da popravka oštećenja na kolovozu nije u njihovoj nadležnosti i da je JKP "Vodovod i kanalizacija" obavešteno da treba da obavi popravke jer je došlo do havarije na njihovim instalacijama, verovatno kanalizaciji.
 
Međutim, ovom javnom preduzeću su za 021.rs naveli da su danas, malo pre podneva, dobili nalog inspekcije da odu na ugao Bulevara kralja Petra i Bulevara oslobođenja i da utvrde kako je došlo do ulegnuća, odnosno da li je u pitanju neka havarija na kanalizaciji ili nekom drugom sistemu, toplovodu, vrelovodu, gasovodu, telekomunikacijama, elektroinstalacijama i slično. Ono što su sigurni je da nije bilo havarije na vodovodnoj mreži na ovoj lokaciji. U "Vodovodu" kažu i da će ukoliko se radi o kvaru na njihovoj mreži, odmah početi sa popravkama, a u suprotnom će obavestiti drugo nadležno preduzeće.
 
Dodajmo i da nismo uspeli da dobijemo informaciju kada je Gradskoj upravi prijavljeno ovo oštećenje na kolovozu, odnosno da li su možda sami inspektori ili neki zaposleni u lokalnoj vlasti primetili rupu ili povremene saobraćajne gužve na uglu Kralja Petra i Bulevara oslobođenja, pa su onda reagovali. 
 
Doduše, nezvanično smo saznali da je inspekcija još pre neki dan JKP "Put" naložila da postavi signalizaciju kako bi se vozači upozorili na rupu.

  • Marko

    15.06.2019 15:00
    Video
    Gledao sam kako je kamion Kanalizacije bio tu i nakon toga je nastala rupa
  • Vera

    13.06.2019 19:29
    Šta znaju?
    Izgleda da se u Novom Sadu ne zna ni ko treba da kosi travu, niti kako se kosi,kad su radnici krajem maja rešili da prvi put ove godine da kose. I za održavanje groblja se otimalo Gradsko zelenilo, a tamo je trava do struka i raj za komarce. Ne zna se izgleda ko je zadužen za obeležavanje ulica i pešačkih prelaza, ni ko je zadužen za redovnu zamenu pregorelih sijalica. Kada zovete inspekciju, niko nikada ne izlazi, jer ne znaju čija je nadležnost. Plate im se redovno povećavaju, a nadležnosti toliko smanjuju, da većina zaposlenih ne dolazi više ni na posao...Ništa ne zna ova administracija.. Oni još nisu otkrili da se od prikupljenog poreza održava grad i njegova infrastruktura. Cede narod svim metodama i nenamenski i nekontrolisano troše sredstva iz budžeta.
    Ovakvog ponašanja u civilizovanim evropskim zemljama nema.
  • Kriva je

    13.06.2019 08:24
    Moja pokojna baba
    Izvinjavam se gradjanima. Moja pokojna baba je napravila tu rupu kad je prethodni put izlazila iz groba.
    Obecala je da ce popraviti uskoro.
    Hvala na razumevanju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti