Odbačena krivična prijava protiv Mihalja Njilaša za pogibiju pešaka

Krivična prijava protiv pokrajinskog sekretara za obrazovanje Mihalja Njilaša, osumnjičenog da je krajem decembra 2017. godine u Bikovu učestvovao u udesu u kojem je poginuo 69-ogodišnji pešak, odbačena je.
Njilaš je 28. decembra 2017. godine vozio službenu "škodu superb" i na ulazu u Bikovo je udario pešaka, koji je poginuo na licu mesta.
 
Njilaš nije imao alkohola u krvi.
 
Krivičnu prijavu protiv njega podnela je policija, a njom se teretio za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je kazna od jedne do osam godina zatvora.
 
Krivična prijava je odbačena 4. jula prošle godine jer nisu postojali osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, kažu za 021 u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pre godinu dana je poručio da će Njilaš biti smenjen ukoliko se ustanovi njegova odgovornost.
 
Savez vojvođanskih Mađara, čiji je Njilaš član Predsedništva, nakon nesreće je izrazio saosećanje sa porodicom poginulog i poručio da "očekuje rasvetljavanje okolnosti nesreće". Takođe, naglasili su da je važno to što "Njilaš nije pio alkohol jer je svom vozaču, zbog obavljanja njegovih ličnih obaveza, dao slobodan dan".
  • Kaćanka

    15.06.2019 08:50
    @Mare
    I ...kazes cesto si imao situaciju da naletis na pijane pesake....i ...jesi li ubio kojeg...jesu li te oslobodili krivice??
  • RSrbija

    13.06.2019 22:24
    Smrdojvodina
    Ništa čudno za ovu septičku jamu od pokrajine.
  • Dolma

    13.06.2019 11:04
    Da, da, ...
    Ovo je dno dna, ...sada je kriv ovaj nesrećni pešak koji se po oceni tužilaštva očigledno kretao brzinom od 50-60 kilometara na sat i potom naleteo na automobil Njilaša, koji je zadobio teže limarske povrede.
    Ma nemojte molim vas.

    Vozač je dužan da prilagodi brzinu uslovima puta, jer nisu ljudi životinje pa da istrče tek tako na drum.
    Noću ukoliko ne vidiš, moraš se kretati sporije, da bi mogao zaustaviti vozilo po potrebi i to NA VREME!!!
    Ovo je klasično pranje političara od strane policije i tužilaštva, a sud se pravi blesav.
    Nadam se da će neko jednom krenuti da hapsi korumpirane i bajate policajce, tužioce i sudije, jer oni ovu državu drže na dnu, a ne političari.
    Da ti likovi ne slušaju političare, ili ne primaju novac, ova država bi postala pravno uređena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti