Limanski park dobija novo dečije igralište

Staro dečije igralište u Limanskom parku uklonjeno je i umesto njega će za nekoliko dana biti postavljeno novo, saznaje 021 u Gradskoj upravi.
Limanski park dobija novo dečije igralište
Foto: 021.rs
Ovo je samo deo rekonstrukcije pojedinih dečijih igrališta u Novom Sadu koje sprovodi Uprava za građevinsko zemljište i investicije. Kako su za 021.rs potvrdili u ovoj upravi, počela je izgradnja dečijih igrališta na 11 lokacija, među kojima su i Limanski park, Štrand i Bulevar Evrope, i posao bi trebalo da bude završen za najviše tri meseca. 

"Projektovana dečija igrališta su nove generacije i novih tehnologija. Usvojen je koncept kombinacije klasičnih i nestandardnih rekvizita. Ugovor je dodeljen ponuđaču 'Pejkom' DOO iz Beograda. Vrednost radova je 37.460.000 dinara, a rok za izvođenje je 90 kalendarskih dana", navode za 021 u UGZI-ju.



Kako su objasnili u upravi, u Limanskom parku igralište je bilo u velikoj meri devastirano i neprilagođeno potrebama dece.

"Želimo da realizujemo ideju zdravog okruženja za decu predškolskog i školskog uzrasta i da napravimo ambijent prilagođen psihomotornom razvoju dece uzrasta od dve do pet, pa sve do 12 godina starosti. Igralište će biti prilagođeno prostoru i sa definisanim zonama bezbednosti. Predviđena je upotreba proverenih materijala i podloga (tartan ploče), što podrazumeva standarde najvišeg kvaliteta i sigurnosti. Igralište u Limanskom parku će imati i 'zip line', što će posebno doprineti atraktivnosti budućeg igrališta. Pošto je bilo neophodno fizički odvojiti mlađe i starije korisnike postojećeg skejt terena u Limanskom parku, projektovan je i skejtbord teren nove generacije za najmlađe sugrađane", kažu u UGZI-ju.

Podsetimo da će u Limanskom parku uskoro uslediti i gradnja dva terena za basket, a biće rekonstruisan i postojeći skejt park. Za sada nije poznato kada će ovi radovi početi, jer tender za izbor izvođača nije uspeo, pa bi trebalo da se ponovi.

  • Levnajic

    21.06.2019 17:20
    Decija igralista
    Zasto nerade solarne rasvete a sigurno nisu bilejeftine koga zvati
  • Liman 3 ?

    13.06.2019 10:00
    Gde god nadjes mesto.....
    Mozeli neko od novinara istrazivaca da sazna i da nam kaze kakva je to cudna mala zgrada od cigala i betona nikla u Kineskoj cetvrti,sakrivena iza starih zgrada i koja ce joj biti namena???????
    Da nije i ona u kakvoj vezi sa novim igralistem jer je tacno preko puta....
    Hvala na odgovoru.
  • :-)

    13.06.2019 09:05
    :-)
    Bilo bi sjajno da se igraliste za malu decu i roditelje postavi negde u hladovini pod ono malo drveca koliko je ostalo u "Celavom parku".
    Ako vec ne moze da se sedi na klupi u hladovini (skoro ni jedna klupa nema hlad) da bar deca ne cvrce na 35 stepeni.

    Igraliste obavezno ograditi i nocu zakljucavati jer mentalni sklop mnogih ne zna da se to cuva a ne razazara.
    Postaviti dovoljan broj kanti za djubre (igraliste ocistiti za sobom i decom da ga nadjete cisto kada opet dodjete) i tablu sa pravilima ponasanja za decu a posebno za roditelje (pikacvi,cepovi od piva,kese itd...) koji ih dovode.I redovno cistiti pre zakljucavanja igralista.
    Cilj da kada se nesto napravi da se i sacuva,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti