Protest "Jedan od pet miliona" u petak posvećen borbi protiv nasilja

Protest "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu održaće se u petak, 14. juna, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 19 časova.
Protest "Jedan od pet miliona" u petak posvećen borbi protiv nasilja
Foto: 021.rs
"Zbog serije napada na organizatore protesta i građanske aktiviste protekle nedelje u Novom Sadu, u kojim su pretučena trojica studenata, ovonedeljni protestni skup će u celosti biti posvećen upravo borbi protiv nasilja", najavljuju organizatori. 
 
Na skupu će govoriti nekadašnja rektorka Univerziteta u Novom Sadu Fuada Stanković i profesorka Beogradskog univerziteta Biljana Stojković, kao i studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dejan Bagarić i Ana Mirkajlović
 
Bagarić je pretučen neposredno posle prošlog protesta i, kako navode organizatori, za sada je poslednja žrtva u novoj eksploziji nasilja u gradu.
 
Učesnici protesta će posle skupa na Pozorišnom trgu krenuti u uobičajenu protestnu šetnju centrom grada.
 
Na skupu će biti ponovljeni i zahtevi studentskog protesta protiv nasilja koji je održan u utorak ispred Pravnog fakulteta, sa kojeg je poručeno da se nasilje u gradu mora zaustaviti i zatraženo od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu napadače kako na samog Bagarića tako i na studente Marka Đelevića i Mihajla Nikolića. 
 
Studenti su takođe poručili sa protesta da neće odustati od aktivizma, uprkos nasilju kojem su izloženi. Docentkinja na Filozofskom fakultetu Bojana Bodroža rekla je na protestnom skupu u utorak da je nedopustiv svaki fizički napad na bilo koga, a da je za nju lično napad na mlade ljude i studente zapravo atak na budućnost ove države. Povodom napada na studente nastavnici Filozofskog fakulteta su pokrenuli peticiju i pozvali sve da stanu u odbranu žrtava napada i pobune se protiv narastajućeg nasilja u društvu. Potpisnici peticije poručuju da ako studenti nisu slobodni onda niko nije slobodan.
 
Više o protestu koji je održan u utorak čitajte OVDE.
  • patak

    14.06.2019 14:54
    protest
    Saka jada.blejaci zutih nesretnika
  • Dolma

    14.06.2019 12:51
    He, he, he, ...
    Znači 30-40 milionera će da nam palamudi o nasilju, koje su oni odnegovali ovde od 2000. godine.
    Danas samo kusamo vaspitavanje DOS klinaca u periodu od 2000. do 2012. godine.
    To su izgubljene generacije, tj. generacija huligana, koji su odrasli u mračnom dosizmu.
    Onaj ko je imao 6 godina 2000. godine, već 2012. godine je odrasla osoba sa 18 godina, a danas taj isti ima 25 godina.
    Dakle jasno je ko su ti klinci koji haraju ulicama, ta deca dosizma (DS, DSS, LSV, LDP, NS i sl.).

    Sada će ti što su stvorili ovaj projektovani žuti haos, da optuže one što nisu odgajali ove generacije klinaca-huligana.
    Baš veselo, pa ovo su zaista neki žuti visoki standardi.
  • MIlan

    14.06.2019 09:58
    Pitanje
    Da li ako me ptica pokaki treba da okrivim vlast? Jel svaki udes, svaka tuča prozvod ove vlasti ili je to do drustva? Ovaj decko je potpuno ne bitan lik u celoj prici od koga se pravi pametnja jer su protesti izgubili smisao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti