FOTO: Stanari Dositejeve očekuju da Grad kazni nekog iz Centra za socijalni rad

Stanari iz Dositejeve 11 koji su ostali bez domova očekuju da će gradonačelnik Miloš Vučević kazniti odgovorne iz Centra za socijalni rad koji su im i pored obećanja uskratili pomoć za plaćanje podstanarstva.
FOTO: Stanari Dositejeve očekuju da Grad kazni nekog iz Centra za socijalni rad
Foto: 021.rs

 

Okupljeni kod onog što je ostalo od zgrade u Dositejevoj 11, jer su se u poslednjih nekoliko meseci srušila još dva stana, a ostali nastavljaju da se urušavaju, stanari govore da se nadaju da će gradonačelnik održati reč i nastaviti da im pomaže, a da ne mogu da razumeju ponašanje Centra.

Predsednik skupštine stanara Dragan Mitrović kaže da su se zaposleni u Centru za socijalni rad prema njima ponašali kao da su kriminalci, pre nego što su im izdali odbijenice.

- Žalosno je šta su ti "stručnjaci" koji tamo rade napisali u odbijenici. Između ostalog, jednom stanaru su napisali da nema decu, a čovek ima decu. Frapirani smo da smo naišli na nerazumevanje. Ja sam bio na sastanku, gde je bila i direktorka Centra Ljiljana Koković, kada je gradonačelnik rekao da nam isplate interventnu pomoć i da ima prostora u budžetu za to. Zašto su se oni oglušili o naredbu gradonačelnika, ja ne znam - kaže Mitrović.



Stanari navode da su neki od njih, pošto su već istekli rokovi za plaćanje kirija za podstanarstvo, morali da se isele i da sada čekaju da dobiju nova rešenja, nakon što je Kabinet gradonačelnika saopštio da će dobiti interventnu pomoć posle njihovog protesta ispred Gradske kuće u utorak. Mitrović za 021.rs priča i da nema pomaka u razgovorima sa investitorom "Astra plan", jer im ne daje nikakve garancije za ono što nudi. Stanari i dalje smatraju da je najbolje rešenje da se pronađe investitor koji bi otkupio parcelu i njima, u zamenu za objekte koje su tu imali, ponudio stanove ili novac, a da tu novosadska vlast može da pomogne.

Oni su bez doma ostali prošlog avgusta kada je na parceli pored njihove počela nelegalna gradnja i kada su građevinske mašine potkopale temelje i srušile veći deo njihovog objekta.
  • NS

    18.06.2019 12:15
    Samo čekam...
    da opet neka baka uzme zakon u svoje ruke, setite se, niko je tada nije krivio, svima je dozlogrdilo...
  • alalvera

    14.06.2019 20:38
    DALI SAM DOBRO PROČITAO?
    MILOŠ VUČEVIĆ: Dela su jača od svih lepih reči!
  • Dara

    14.06.2019 18:05
    sramota
    Hteli su da uzmu velike pare na prodaji kuce, pa im se obilo o glavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti