Nestalo struje na Limanu, smanjen pritisak vode u gradu

Zbog nestanka struje na Limanu, oko 13:20 časova, došlo je do kratkog prekida u radu Fabrike vode na Štrandu.
Nestalo struje na Limanu, smanjen pritisak vode u gradu
Foto: 021.rs

U "Vodovodu" navode za 021.rs da je prekid napajanja doveo do kratkog prekida u radu Fabrike vode i isporuke vode u mrežu, a da je posle minut-dva počeo da radi rezervni sistem pa bi vrlo brzo trebalo da bude potpuno normalizovano snabdevanje grada vodom.

Kako su nam objasnili, sistem koji je prošle godine uveden da spreči da Fabrika vode potpuno prestane da radi kada nestane napajanja obezbedio je nastavak isporuke električne energije. Građani će primetiti smanjen pritisak ili kratkotrajni nestanak vode, jer je ipak bilo isključivanja sistema i njegovog ponovnog pokretanja, što je dovelo do kratkog prekida u isporuci.

Za sada nije poznato šta je uzrok nestanka struje u delu Limana, a pojedini semafori u ovom delu grada koji nisu radili počeli su ponovo da rade oko 13:35 časova.

  • @levis

    14.06.2019 09:16
    Stručnjače, nominalni napon je već 15 godina 230 V.
  • As

    13.06.2019 17:07
    @levis Lepo ti piše da je napajanje dobila preko druge trafo stanice. Dok ne dođe do prekida sa jedne ne može početi snabdevanje sa druge. Dovoljna je i jedna sekunda da sve stane. I onda se sistem ponovo pokreće od nule.
  • Nikola tesla

    13.06.2019 16:51
    Liman 1, Univerzitetski kampus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti