"Humanitarni ponedeljak" posvećen lečenju devetogodišnje Nataše iz Futoga

Posetioci Štranda u ponedeljak će imati priliku da pomognu u lečenju devetogodišnje Nataše Sivčević iz Futoga, koja je obolela od cerebralne paralize.
"Humanitarni ponedeljak" posvećen lečenju devetogodišnje Nataše iz Futoga
Foto: 021.rs
Akcija "Gradskog zelenila" pod nazivom "Humanitarni ponedeljak" naredne sedmice posvećena je prevremeno rođenoj devojčici, koja je imala krvarenje trećeg stepena u mozgu.
 
Nataša je rođena tri meseca ranije i sada kasni u psihomotornom razvoju, a ima i velike probleme sa vidom. Svakodnevno ide na terapije i beleži značajan napredak u razvoju i funkcionisanju. Zahvaljujući upornim roditeljima i lekarima, kao i redovnim vežbama, devojčica sada može samostalno da sedi i hoda uz pomagala ili pridržavanje.
 
"Nataši sledi operativni zahvat u Rusiji, čiji je cilj produženje tetiva, lakše uspravljanje i omogućavanje oslonca na celo stopalo. Takođe je potrebno uraditi lasersko skidanje dioptrije, koja sada iznosi -24", navode u Zelenilu.
 
 
Plaćanjem ulaska na Štrand u ponedeljak direktno pomažete ovoj devojčici.
 
Prošlog ponedeljka je "Humanitarni ponedeljak" naišao na veliki odziv Novosađana, tako da je za lečenje Vesne Paušić, obolele od cerebralne paralize, sakupljeno 82.000 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti