Više od 3.000 mališana "ispod crte" za vrtiće Radosnog detinjstva

Više od 3.000 mališana našlo se "ispod crte" na spisku vrtića Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", dok je oko 1.000 njih primljeno, pokazuju rezultati konkursa objavljeni juče na sajtu ustanove.
Više od 3.000 mališana "ispod crte" za vrtiće Radosnog detinjstva
Foto: 021.rs
Boravak u vrtićima "Radosnog detinjstva" obezbeđen je za 1.024 mališana. Odbijeno ih je 1.645, a 1.401 dete konkurisalo je na neraspisana mesta. 
 
Roditelji primljene dece treba da se jave u upravu "Radosnog detinjstva" (Pavla Simića 9) da potpišu ugovor i dobiju upisnicu do 1. jula. Ukoliko roditelj ne potpiše navedeni ugovor, smatraće se da je odustao od prijema i upisa deteta u ustanovu.
 
Svi učesnici konkursa čije su prijave bile potpune i blagovremene imaju pravo žalbe direktoru Ustanove u roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata konkursa na zvaničnoj internet stranici Radosnog detinjstva. Žalbe se mogu dostaviti svakog radnog dana između 11 i 13 časova u Pavla Simića 10.
 
Roditelji odbijene dece mogu izvršiti uvid u konkursnu dokumentaciju u roku od osam dana od objavljivanja rezultata konkursa.
 
Deca koja nisu dobila mesto u državnom vrtiću moći će da se upišu u privatni vrtić, uz moguću finansijsku pomoć Grada koji sufinansira boravak dece.
  • DonKihot

    23.06.2019 04:05
    Jedan sloj
    Da je problem samo jedan - broj slobodnih mesta u vrticima, mogao bi se brzo resiti, na bilo koji od nacina iz komentara. Ali ako krenes redom:

    - u vrticima su grupe prevelike - znaci ne upise se samo 1000 dece, nego se uzmu pare za ostala mesta. Da bi resili broj mesta, treba oduzeti te pare onima koji ih stave u dzep

    - dete dodje u vrtic, i? Vaspitava ga vaspitacica sa platom od 30.000 koja prezivljava kao i svi mi, poslednje novo znanje je usvojila pre 10-30 godina, i koja ima grupu od 30 dece. Da bi resili treba dati visoke plate vaspitacima, smanjiti grupe, uvesti obuke i kontrole...Za to nema ni nadleznih, ni motivacije

    - medju drugom decom ima bahate, problematicne i snobovske - da, u vrticima! Koja Vasoj decoj pricaju kakav Mercedes dzip vozi njegov tata i da su njegove patike kostale "150 eura u Becu" i koja ne smeju da se disciplinuju kada su gruba, zbog tog istog tate. Da bi to resili, morali bi promeniti drustvo i sistem vrednosti iz korena...

    ITD

    Ovakvom vezbom, koju mozete uraditi za svaku drugu vest svakog dana, brzo dodjete do zakljucka da je zescenje zbog tih vesti jednostavno uzaludno, i da smo dosli dotle da se ne moze nista promeniti ako se cak i promeni pojedinacna stvar i resi pojedinacni sloj nekog problema...Treba nam reset kompletni. Sve koji su se ikada bavili politikom - dozivotna zabrana, napolje iz zemlje ili gore. Pa onda mozemo dalje...Recimo dovedemo 500 japanaca i damo im odresene ruke, sve da rade sto hoce.
  • Maja

    20.06.2019 09:50
    pitanje za JaDetelinarac
    Detelinarac jer si čuo da je drug Tito umro? A umrla i prethodna vlas...a ova napRdna vlast nije juče startovala, tako da je tvoj komentar totalno glup
  • ФИРМА 1989

    19.06.2019 00:14
    Само бих вас онако успут подсетио да су избори следеће године. Тада се сетите свих оних који нису ништа урадили да овај и друге проблеме реше. Па ако вам није доста било, онда ником ништа

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti