Defile više od 100 tamburaša danas otvara 12. "Tamburica fest"

Zvanično najbolji festival etno muzike u Evropi, "Tamburica fest", 12. po redu, počeće danas nastupom folklornih ansambala kulturno-umetničkih društava i defileom više od 100 tamburaša Dunavskim parkom i centralnim ulicama Novog Sada.
Program će početi u 18 časova, a druženje sa tamburašima potrajaće do 23 časa.
 
U petak i u subotu, 21. i 22. juna, festival će biće nastavljen na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde će za te dve festivalske večeri na glavnoj bini nastupiti više od 700 izvođača iz osam zemalja.
 
U petak program počinje od 20:30 časova, Internacionalnom revijom mladih tamburaša, potom Takmičenje malih tamburaških sastava, nakon kojeg će posetioce festivala pozdraviti predstavnici Ambasade Mađarske.
 
U revijalnom delu Tamburica festa nastupiće Ruski ansambl narodne muzike "Zlatni potok", a održaće se i koncert Orkestra solista 100 violina iz Budimpešte "Budapest džipsi simfoni orkestra".
 
U subotu, od 21 čas, počinje izbor za najbolju novu pesmu "Tamburica festa", a od 22:10 časova takmičenje velikih tamburaških orkestara. Posle dodele nagrada, od 23:20 časova, počinje celovečernji koncert Lepe Brene s tamburašima i sa njenim orkestrom.
 
Ove godine zemlja prijatelj festivala je Mađarska, a već je dogovorena i kulturna razmena sa tom zemljom, pa će tako Tamburica fest, najverovatnije već u septembru imati veliki koncert tamburaša u kulturnoj instituciji u Budimpešti.
 
Posebno zanimljiv na ovogodišnjem festivalu biće nastup regionalnog tamburaškog orkestra satkanog od 105 dečaka i devojčica koji deluju pod okriljem Svetske tamburaške asocijacije.
 
Organizatori posebno naglašavaju da publika ovogodišnjeg Tamburica festa ne mora da brine o "najezdi komaraca na Petrovaradinskoj tvrđavi, jer su prethodna dva dana preduzete zaštitne mere i tretmani protiv tih insekata".
  • Pufta kasapin

    20.06.2019 13:17
    Nece komarac...
    Nece komarac na Lepu Brenu...samo da kise ne bude...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti