Apel JKP Čistoća - Odložite krupni otpad na Gradsku deponiju

Na Gradskoj deponiji u Novom Sadu postavljeni su veliki kontejneri, u koje građani mogu besplatno da odlože krupni i kabasti otpad 24 sata dnevno, potpuno besplatno.
Apel JKP Čistoća - Odložite krupni otpad na Gradsku deponiju
Foto: 021.rs
Iz Čistoće kažu da im svakodnevno stižu pritužbe iz gotovo svih delova grada, o nepropisnom odlaganju kabastog i krupnog otpada, pre svega građevinskog šuta i nameštaja.
 
- Oni kojima je lakše da krupni otpad ostavljaju pored kontejnerskih mesta u stambenim blokovima i tako kreiraju divlje deponije potrebno je da znaju da je takvo ponašanje kažnjivo zakonom i da Komunalna policija i inspekcije na terenu redovno kažnjavaju novčano nesavesno odlaganje otpada - stoji u saopštenju.
 
Problem je višestruk, kada krupnog otpada ima na mnogo lokacija, u određenim smenama radnici na odnošenju smeća moraju da prekidaju redovni posao i rade na njevogom odnošenju.
 
Dalje, to pravi i dodatne troškove, a može da dovede i do materijalne štete, ukoliko se na dno običnih kontejnera odlažu džakovi sa šutom i drugim teškim materijalom. Kada takav sadržaj dospe u kamion-autosmećar, neretko dolazi do havarija na hidrauličnom sistemu kontejnera.
  • Mila

    23.06.2019 21:56
    otpad
    Postoje preduzca koja odnose kako elektricne aparate tako i namestaj ili dlove namestaja. Za elektricne aparate vam jos i plate a za ostalo zavisi u kakvom je stanju.Nije skupo. Janredovno koristim njihove usluge jer ne mogu da sama nosim stvari.Veoma sam zadovoljna njihovom poslovnoscu i ne treba mi gradska cistoca koja ne iznosi iz stana. Sto se dubreta tice jako se bar na detelinare muce.
  • Amer

    23.06.2019 12:01
    Kontejneri za krupni otpad
    U gradskoj cistoci, ocigledno rade nesposobni I poluobrazovani ljudi. U ovom slusaju trebalo bi gradjani da obavljaju njihov posao. Vec je navedeno kako to ljudi rade u organizovanim zemljama. Iz licnog iskustva znam i kad Vam je potreban kontejner za krupni otpad koji se placa, mislim 4000 din. Treba da cekate mesec dana da dodjete na red.
  • deda

    22.06.2019 22:09
    a sto neb' moglo da se kao u svici, svabiji... odredi dan npr. cetvrtak i od 8 uvece do 8 sutradan kamioni cistoce prodju i pokupe stare fotelje, frizove, duseke...sta je tu problem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti