Novi Sad će investitorima naplaćivati po 2.000.000 dinara za svako nesagrađeno parking mesto

Novosadska vlast je donela odluku da sa poveća nadoknadu investitorima koji ne obezbede dovoljno parking mesta prilikom izgradnje stambenih i poslovnih objekata sa 200.000 dinara na 2.000.000 dinara, saznaje 021.
Novi Sad će investitorima naplaćivati po 2.000.000 dinara za svako nesagrađeno parking mesto
Foto: 021.rs

Predlog izmene Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta ide na Skupštinu grada u utorak i očekuje se da ga vladajuća većina usvoji bez problema.

U predlogu odluke se navodi da ukoliko investitor objekta pre dobijanja građevinske dozvole u projektu za građevinsku dozvolu ne predvidi potreban broj parking mesta, odnosno garažnih mesta na građevinskoj parceli na kojoj se gradi objekat, dužan je da plati doprinos za svako neobezbeđeno parking, odnosno garažno mesto, u iznosu od 2.000.000 dinara. U obrazloženju se kaže da se ove izmene donose jer se u Novom Sadu povećava broj automobila i pojedini investitori zanemaruju obavezu da obezbede parking ili garažna mesta na svakih 70 kvadrata.

Grad očekuje da će povećanje iznosa uticati na investitore da grade dovoljan broj mesta za parkiranje vozila. Gradonačelnik Miloš Vućević je najavio donošenje ove odluke i očekuje da bude više parkinga koje grade investitori.

- Sada ako neko ne bude hteo da napravi parking mesto platiće 2.000.000 dinara, pa ako  negde ne sagradi 10 parking mesta u budžet će se sliti 20 miliona dinara. Taj novac će onda Novi Sad moći da upotrebi da sagradi i uredi parkirališta - naveo je Vučević.

Izmene ove odluke gradonačelnik je u izjavi za 021.rs najavio još zimus što možete pročitat OVDE.

Podsetimo da su odbornici pre četiri godine usvojili izmene i dopune ove odluke, po kojima su obaveze plaćanja doprinosa za svako neobezbeđeno parking mesto oslobođeni investitori koji grade objekat koji zauzima čitavu građevinsku parcelu, odnosno ako planska dokumentacija ni ne predviđa parking što je deo javnosti ocenio kao davanje povlastica investitorima. Više o tome čitajte klikom na link OVDE.

  • Zoran

    25.06.2019 15:16
    A gde su zelene površine?Kazne za to?
    Pogledajte ruglo "Prezidenta" na uglu Koste Racina i Svetislava Kasapinovića.
    Parking mesto-par hiljada evrića.
  • /

    25.06.2019 10:12
    /
    @Limanac
    gde si na protestima niskoplafonac
  • Komsa

    25.06.2019 07:44
    Zelene površine
    I još većom globom treba zareza investitora ako ne obezbedi srazmerno I zelene površine, bar 300% u odnosu na površinu osnova zgrade. Ako ne investitora, onda Grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti