Zasedao Gradski štab za vanredne situacije zbog upozorenja na vremenske nepogode

Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Sada zasedao je danas zbog upozorenja na moguće vremenske nepogode u Srbiji od 23. do 25. juna.
Zasedao Gradski štab za vanredne situacije zbog upozorenja na vremenske nepogode
Foto: 021.rs
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na jake pljuskove, grmljavinu, lokalnu pojavu grada i olujni vetar. 
 
Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je konstatovano da su nadležne gradske službe preuzele potrebne preventivne mere da odgovore na izazove koje nose velike padavine. 
 
"Posebno je naglašeno da se obrati pažnja na sprečavanje mogućih pojava 'urbanih poplava' u naseljenim mestima, bujica, pojave odrona i moguće aktiviranje klizišta", navodi se.
 
Konstatovano je i da ove godine "nije bilo većih problema izazvanih obilnim padavinama", te da Grad Novi Sad ima dovoljno opreme za odbranu od unutrašnjih voda. Upućen je i apel građanima da ne odlažu otpad u potocima i odvodnim kanalima, jer na taj način ugrožavaju javni sistem odbrane od voda.
 
Svi građani koji imaju problema zbog nepovoljnih vremenskih uslova mogu da potraže pomoć pozivom Operativnog centra za vanredne situacije, na broj telefona 1985. 
 
U ponedeljak u Novom Sadu se očekuje promenljivo oblačno i veoma sparno vreme, uz povremenu pojavu lokalnih pljuskova i grmljavinu.  Minimalna temperatura 18°C, maksimalna dnevna 26°C. 
  • EU

    24.06.2019 09:30
    Srbija - drzava stabova
  • Sat

    24.06.2019 09:19
    Zasedala gospoda, uzeli honorare od 6000 dinara iz budžeta i otišli kući. Njima lepo nama baš i ne...
  • Svi

    24.06.2019 00:44
    Zaboravili
    Opet HaRP

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti