Najuspešniji novosadski osnovci i srednjoškolci dobili Vidovdanske nagrade

Učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine uručene su Vidovdanske nagrade.
Nagrada se sastoji od novčanog iznosa koji zavisi od osvojenog mesta i pohvalnice.
 
Kad je reč o izdvojenim uspesima, učenici Muzičke škole "Isidor Bajić" ove školske godine osvojili su čak 140 nagrada. Takođe, učenik Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Tadija Šebez osvojio je 1. mesto na Srpskoj informatičkoj olimpijadi, 1. mesto iz matematike na republičkom takmičenju "Misliša" kao i 1. mesto na državnom takmičenju iz informatike.
 
Grad Novi Sad obezbedio je za Vidovdansku nagradu ukupno 11,7 miliona dinara. Takođe, u ovoj školskoj godini, dodeljeno je 828 Vidovdanskih nagrada za ukupno 715 učenika, od čega 380 nagrada za 338 učenika osnovnih škola i 448 nagrada za 377 učenika srednjih škola.
 
Osim ovih nagrada, u ovoj školskoj godini, dodeljeno je i pet Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstva prosvete ili ministarstva sporta i to: za osvojeno prvo mesto u pojedinačnom nastupu nagrada u iznosu od 45.000 dinara, za osvojeno drugo mesto nagrada od 40.000 dinara i za osvojeno treće mesto u iznosu od 35.000 dinara.
 
Grad će u 2019. godini osim Vidovdanskih nagrada, obezbediti i studijsko putovanje na Krf u septembru za 50 najboljih učenika osnovnih škola, koji će putovati u pratnji 10 mentora i organizaciji Grada Novog Sada i Grada Krfa. Pored toga, biće obezbeđen komplet udžbenika za učenike 1. razreda koji započinju školovanje, za šta je Grad planirao 25,7 miliona dinara. 
 
Planirana je poseta pozorišnoj predstavi u Pozorištu mladih za sve učenike novosadskih škola, kao i poseta Narodnom muzeju u Beogradu za učenike 6. razreda osnovne škole i 2. godine srednje škole. 
 
Grad Novi Sad će ukupno u 2019. godini izdvojiti 37 miliona dinara za "Program za viši kvalitet obrazovanja", kao prvi grad u Srbiji koji je doneo tu odluku.
  • Gost

    28.06.2019 10:10
    Nativ nagrade
    Šta smeta naziv nagrade, pa da se mora mjenjati?
  • Autonomasch

    27.06.2019 17:55
    Hm, hm
    Aj da čujem predlog? Shvatam da se ovo lako može provuċi do razmatranja Vidovdana, pa do Gavrila Principa i sagledavanja atentatora ili heroja, zaključno sa Jogurt revolucijom i političkim kidnapovanjem Vojvodine. Ipak, ovo su trenutno najbolja deca. Aj da prvo rešimo pitanje Vojvođanskog fronta i mesta tj. uloge Vojvodine.u ovim višemesečnim protestima. Čekam predlog?
  • hm

    27.06.2019 15:48
    Vreme je da se ime nagrade promeni ili deca da počnu da vraćaju nagrade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti