Banka greškom naplaćivala SMS naknadu svojim klijentima

Vojvođanska banka greškom je, od maja ove godine, delu klijenata naplaćivala SMS naknadu za transakcije, u iznosu od 50 dinara.
Banka greškom naplaćivala SMS naknadu svojim klijentima
Foto: 021.rs
Posle korišćenja kartice u radnji, jedna Novosađanka želela je da proveri svoje transakcije u prethodnom periodu. Kada je to učinila, primetila je stavku koja ranije nije postojala - SMS naknada za transakcije u iznosu od 51 dinar. Da će joj SMS naknadu naplaćivati, klijentkinja Vojvođanske banke nije bila obaveštena. Na osnovu ove naknade, novac s računa skinut joj je po dva puta u maju i junu, te još jednom u julu. 
 
"Sasvim slučajno sam primetila da mi se s računa skida novac za ovu naknadu. Otišla sam do banke, konsultovala se o čemu se radi i rečeno mi je da će proveriti. Kada su želeli da provere moj broj telefona, ispostavilo se da ga nemaju u svojoj bazi, pa je nelogično kako su uopšte mogli da naplate SMS naknadu za transakcije. Kako nisam dobila odgovor u roku od 10 dana, ponovo sam ih kontaktirala i rečeno mi je da će slučaj što pre biti razmotren. Nije problem u 50 dinara, ali je to mogla da bude i neka veća suma, pa sam zbog toga reagovala", kaže za 021.rs Novosađanka koja je želela da ostane anonimna. 
 
U Vojvođanskoj banci za 021.rs navode da se SMS naknada za transakcije ne naplaćuje klijentima, ali da je kod manjeg broja korisnika došlo do propusta, pa je naknada u iznosu od 50 dinara ipak naplaćena.
 
"Od 26. aprila Vojvođanska banka i OTP banka Srbija posluju kao jedna banka i usled procesa integracije desio se manji IT problem. Taj problem je sada otklonjen i sva sredstva koja su greškom naplaćena klijentima za SMS naknade će biti vraćena na račune klijenata, uz naše izvinjenje", poručuju u Vojvođanskoj banci.
 
Integracija Vojvođanske banke i OTP banke Srbije bila je jedna od najsloženijih na domaćem tržištu. OTP Grupa kupila je Vojvođansku banku još u decembru 2017. godine, a proces integracije trajao je 17 meseci.
  • SOSA

    05.07.2019 22:29
    samo u smrdojvodini
    Ništa čudno za lopovske vojvođijance da kradu i onda viču gde su naše pare .
  • PetarPP

    04.07.2019 22:13
    @Opalim te golim, @nervirac, kako god...
    Ja tebe vidim u svakom bahatom, u svakom bezobraznom na koga naletim. Vređa sve i koga god stigne, i po nalogu. Takvi sada vode i ovu državu a vetar u leđa im daju baš oni iz EU koji su kao "fini".
    Baš takav si ti.
  • Radojica

    04.07.2019 19:50
    Kako nije naplatila sebi?
    Zašto baš naplatila klijentima, a sebi nešto da pogreše?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti