Večeras protest protiv izgradnje zgrade na mestu dečijeg igrališta na Bulevaru oslobođenja

Stanari zgrade na Bulevaru oslobođenja 17-25 večeras, 5. jula, organizuju protest protiv izgradnje zgrade između Simpa i prodavnice Idea, na mestu gde se trenutno nalazi dečije igralište i nekoliko stabala starih više desetina godina.
Kako za 021 kaže predsednik kućnog saveta Nikola Atanasovski, oni su svesni da investitor ima sve potrebne dozvole, ali nije im jasno kako je Grad uopšte dozvolio izgradnju na tom mestu. 
 
"To je dečije igralište sa prostorima za pesak i spravama za igranje. Deca su stalno bila tu. Niko od nas nije obavešten i oni su odjednom juče došli da seku drveće. Mi smo uspeli da ih zaustavimo na neka dva, tri sata, dok nisu doneli rešenje o izgradnji. Mi nemamo problem sa investitorima, oni očigledno imaju dozvolu, ali kako je Grad dozvolio da se igralište uništava na konto jedne zgrade", pita Atanasovski.
 
Kako navodi, dodatni problem predstavlja i to što nije obezbeđen pristup za građevinske mašine, već bi one morale da dolaze preko parkinga iz Ulice Save Kovačevića koji je uvek prepun. 
 
"Oni planiraju da pristupaju gradilištu preko parkinga. Kad smo mi digli frku, rekli su da će ipak pristupati sa Bulevara, ali sa Bulevara je nemoguće prilaziti a da se ne blokira saobraćaj. Ne verujem da će iko to dozvoliti. A ovamo ispred zgrade je ionako strašan problem sa nedostatkom parkinga", objašnjava Atanasovski.
 
Na mestu dečijeg igrališta između Simpa i marketa Idea trebalo bi da se gradi upravna zgrada firme "Put invest", koja je i izvođač radova.
 
Protest će se održati večeras u 19 časova na Bulevaru oslobođenja ispred broja 25.
  • Moby Dick

    08.07.2019 15:12
    Kako gradu ne padne na pamet da otkupi parcelu i napravi parkić ili igralište? Pogledajte staru Detelinaru, između zgrada lepa trava i deca se igraju, a babe ih gledaju kroz prozor. Znam da nije idealno ali bar nisu sve zgrade zagađene seljotekama i kockarnicama kao u novim kvartovima. Ovoj vlasti ne trebaju deca, ne treba im ništa lepo i po meri građana, nego samo beton i izduvni gasovi, a deca neka sede pred ekranima, neka se uče srpskoj kulturi i tradiciji od raspalih kurveština sa farme i neka troše džeparac na tikete.
  • /

    06.07.2019 20:51
    /
    grdno se varate ako mislite da komentare niko iz sluzbe ne cita

    posle komentara da je proslih godina exit zastavama favorizovao Добро пожаловать naspram welcome
    ove godine na trgu ima zastava samo sa exit
  • skočko

    06.07.2019 11:50
    opet je na prodaju ona parcela pored pumpe kod kasarne na futoškoj i opet isti kupac i opet ista namena - sravniti parkić, napraviti veću pumpu.

    ZLO NIKAD NE SPAVA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti