Grad nabavlja 150 novih klupa i 320 korpi za otpatke

Novosadska uprava je raspisala tender za kupovinu klupa i korpi za otpatke, koje će koštati oko 500 evra po komadu, saznaje 021.rs.
Grad nabavlja 150 novih klupa i 320 korpi za otpatke
Foto: 021.rs

Naime, u javnoj nabavci se navodi da se kupuje 150 klupa za parkove i 320 korpi za otpatke, kao i još 50 korpi za izmet kućnih ljubimaca.

Procenjena vrednost cele javne nabavke je  33.333.333 dinara, što znači da će po komadu, kada se saberu sve klupe i korpe, svaka stavka koštati oko 64.000 dinara. Naravno u ovu cenu ulazi i ugradnja, s tim da se na tender može javiti i firma sa nižom cenom od procenjene, pa će pojedinačno klupa i korpa verovatno koštati manje od ovih oko 500 evra.

Pomenimo i da se u tenderskoj dokumentaciji ne pojavljuju nacrti klupa i kanti koje se kupuju, mada je ranija praksa bila da Uprava za građevinsko zemljište i investicije priloži i crteže, kako bi grad dobio mobilijar sličan onome koji već postoji i samim tim imao unificirane klupe, korpe i drugo.

Kažimo i da se u tenderskoj dokumentaciji traži isporučilac koji je protekle tri godine imao bar jedan ovakav tender od 10 miliona dinara i ukupno za taj period ugradio klupe i korpe u vrednosti od 30 miliona dinara. U dokumentaciji se traži i da ponuđač ima mašinskog inženjera, dva zavarivača, bravara i druge zanatlije, kao i devet posebno navedenih mašina.

  • Goga

    09.07.2019 20:02
    Nove klupe
    Molimo dve klupe za Fruskogorsku kod apoteka! Pomozimo starijim o bolesnim!
  • @Milan

    09.07.2019 18:19
    Procenat od kazne? Phh
    Milane, Vi ste pristojan i normalan čovek i zbog toga mislite da se ovde može regulisati ometanje javnog reda i mira. Na žalost, ovde nemate kome ni da prijavite budale koje maltretiraju građane noću a ne da se jos i napravi prijava i da se procenat isplati tom ko je prijavio.
    Policija NEĆE da reaguje i da izađe po pozivu i da otera bezobraznu odvratnu decu koja viču po celu noć ispred zgrada tako da kazni i nema. Smeju se u telefon kad zovete da prijavite buku ispred zgrade sa izgovorom "imamo mi vaznijih prijava i nemamo dovoljno dezurnih ljudi." Tako da taj sistem u ovom neredu nikad neće funkcionisati.
  • Za huligane

    09.07.2019 18:11
    Prvo kurs ponašanja i kazne!!!
    Pre postavljanja klupa i korpi policija treba da održi lekcije mladim i nevaspitanim huliganima kojih ima više od pristojne dece, huliganima koji ostavljaju đubre na Keju i na dečijim igralištima, koji lome sve i uništavaju i da ih upoznaju sa kaznama koje slede ako i dalje nastave da prave galamu i cirkus na javnim površinama. Noću više nema mira i tišine jer roditelji nisu decu naučili da posle 22h ne urlaju po gradu. Kad ovde počnu stanovnici da se ponašaju kao ljudi onda postavite klupe i korpe. Do tada, vodite stoku njihovoj kući da svojim roditeljima urlaju celu noć u stanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti