Investitor zatražio sastanak sa građanima sa Bulevara oslobođenja, protest pomeren za petak

Stanari nekoliko zgrada na Bulevaru oslobođenja pomerili su za petak, 12. jul protest zbog izgradnje zgrade na između Simpa i prodavnice Idea, na mestu na kom je dečije igralište i više stabala starih nekoliko decenija.
Investitor zatražio sastanak sa građanima sa Bulevara oslobođenja, protest pomeren za petak
Foto: 021.rs

Građani su naveli da su nastavak protesta pomerili za jedan dan jer se javio investitor sa zahtevom da se sastane sa stanarima u kancelarijama lokalne mesne zajednice. Sastanak će se održati danas u 19 časova, dok je protest pomeren za petak u 19 časova.

"Stanari svakako dežuraju i motre na blok jer je planiran nastavak seče drveća kao i uzurpiranje zelenih površina i već tesnog parkinga. U sredu su obavljali merenja i otkopavanje šahta koji se nalazi na travnjaku ispred same zgrade", stoji u dopisu građana poslatom 021.rs.

Podsetimo da su se stanari pobunili nakon što su se 4. jula pojavili radnici "Put investa" i krenuli da seku drveće. Tada su posečena dva stabla, ali su svi dalji radovi stali jer su stanari zgrada na Bulevaru oslobođenja od 17 do 25 izašli i nisu dozvolili radnicima da dalje rade.

O svemu je obaveštena i inspekcija, ali za sada nije poznato da li je nešto preduzeto. Građani su naveli da su radnici najverovatnije posekli stabla koja su van parcele koja pripada investitoru. Stanari traže da se sačuva drveće u tom delu Bulevara, ali i kolski prilaz, jer će zbog nove višespratnice ostati i bez dela parkinga i otežaće im prilaz zgradama u kojima žive.

Prvi protest građani su održali prošlog petka, o čemu više možete pročitati OVDE.

Dodajmo da je parcela od 515 kvadrata na Bulevaru oslobođenja, otprilike na broju 29, prodata 2010. godine na licitaciji u tadašnjem Zavodu za izgradnju grada, po početnoj ceni od oko 92,8 miliona dinara kompaniji "Delta đenerali osiguranje". Zanimljivo je da je to bilo drugi put da je Grad tu parcelu nudio na licitaciji jer kako je tada saopšteno, prvobitni zakupac nije platio zakupninu, pa je Novi Sad povratio parcelu u svoje vlasništvo. Nakon što je osiguravajuća kuća kupila parcelu bilo je reči da će tu smestiti svoju centralu za Novi Sad.

Međutim, od toga nije bilo ništa i parcelu su prodali "Put investu" koji je od 2017. godine prikupljao dozvole. Pošto je sve papire dobio, pre mesec dana je prijavio početak radova.

Prema građevinskoj dozvoli predviđeno je da bude izgrađena zgrada sa suterenom i dva sprata površine od oko 2.000 kvadrata, koja će imati tri poslovna prostora i garažu sa 17 parking mesta. Vrednost radova je skoro 120 miliona dinara, a u budžet Grada za doprinos za uređenje građevinskog zemljišta biće uplaćeno 20,9 miliona dinara.

Na sajtu koji se bavi arhitekturom i gradnjom - gradnja.rs, a koji poseduje mapu gradilišta u Novom Sadu, objavljena je i fotografija projekta zgrade. 

  • mis

    12.07.2019 11:49
    kovic
    bice zgrade i tacka
    miskovic
  • Mara

    11.07.2019 20:21
    Investitori-krimosi unakaziše ovaj grad a još gori su oni koji su im to dozvolili. Djubrad nisu ni za deponije.
  • Marijana

    11.07.2019 15:12
    ?
    Zašto pomeranje, nek dođe na protest.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti