Večeras novi protest stanara Bulevara oslobođenja zbog objekta "Put-investa"

Stanari dela Bulevara oslobođenja, između Simpa i Idee, večeras će protestovati zbog namere "Put-investa" da sagradi poslovnu zgradu na ovoj lokaciji.
Večeras novi protest stanara Bulevara oslobođenja zbog objekta "Put-investa"
Foto: 021.rs
Stanari su juče, nakon jednog već održanog protesta, imali sastanak sa investitorom, koji im je ponudio da sagradi igralište i zasadi novo drveće umesto onog koje će biti posečeno zbog gradnje.
 
Stanari poručuju da se investitor oglasio saopštenjem pre nego što je sastanak sa stanarima uopšte počeo, te da sumnjaju u namere i mogućnost investitora da ispuni obećano. 
 
Namera stanara je da utiču na delimičnu izmenu plana izgradnje tako da nova poslovna zgrada "Put-investa" nema ulaz sa strane koja gleda na parking i stambene zgrade, već sa strane koja izlazi direktno na Bulevar oslobođenja. Na taj način bi se izbegla opasnost da stanari neće moći da koriste svoje parkinge.
 
Stanari imaju bojazan i zbog namere investitora da sagradi, kako su rekli, manju podzemnu garažu u vidu suterena, dubokog četiri metra, s obzirom na to da su zidovi na okolnim zgradama pucali i prilikom izgradnje prilaznih rampi. Strah je i da će zgrada biti viša nego što je predviđeno projektom.
 
Ovo je deo strahova koje imaju stanari. Okupljanje i dalja diskusija o problemima s ovim projektom investitora, koji je parcelu kupio od Generali osiguranja 2017. godine, biće večeras od 18 do 19 časova. Kako je bilo na prethodnom protestu pogledajte OVDE.
  • urbanista

    13.07.2019 15:11
    plac
    Prvo,na bulevaru jw bio nivo kvaliteta života pri dnu ili najgori u gradu, sad taj najgori još pogorsavaju gradonacelnik koji je poatavio direktora ziga koji je naredio da se donese takav swtaljan uurbanistički plan pa sad os gomile lhudi i kola i berona imate mnogo veću oatu takvu gomilu.To je sve zbog nečijevzarade. Tom sto jezaradio treba da je jasno da,u gomili auta, betona swcllakse nastrada od saobraćajne nezgode.Onda ako prezivi može dacpotrosi pare na lečenje. A mozr da naaidje indisponirani pijani komšija. Pa vi samo povečavajte gustinu stanovništva
  • Igor Boric

    13.07.2019 08:56
    Bul.Evrope 216
    Najgore su te neke fol organizacije bivsih komunjara po mjesnim zajednicama
    koje kao fol rade nesto za dobrobit naroda, ma kakvi oni samo gledaju kako da
    izvuku pare od raznih ambasada Norveske Japana itd. za svoj djep.
    Sve su to price bez ikakvih akcija ili dobrobiti. Dosta da pogledate Detelinaru
    ko je vodio sve neki bivsi sociolozi propali koji nisu ama nikad nista uradili
    u svom mandatu za zgradu ljude ili okolis.
    PItajte ih sta ste za nas uradili? A zakon je jasan.Dobio je dozvolu gradi.
  • Svašta

    12.07.2019 19:52
    @VladimirNS
    Čovek je dozvole platio, platio parcelu i svaki dan kad ne počinje gradnju njega košta.
    Odlučio da mu je jeftinije da im da šta traže, nego da mu blombiraju gradilište svojim besmislenim protestom mesecima.
    Tebi smrducka jer ništa nisi gradio svojim parama, niti vodio firmu.
    Meni smrducka što nije izašla komunalna i obična policija i napisala svim "protestantima" prekršajne prijave, pa investitor ne bi morao da pristaje na ucene, nego bi na svoje neometano ušao i počeo gradnju, jer sve dozvole ima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.