FOTO: Stanari dela Bulevara ne veruju investitoru da im neće narušiti kvalitet života svojom izgradnjom

Deo stanara Bulevara oslobođenja od broja 15 do 25 večeras su se okupili ispred svoje zgrade, na površini koju simbolično nazivaju "trg", a koja bi uskoro trebalo da postane podloga za poslovni objekat privatne kompanije.
FOTO: Stanari dela Bulevara ne veruju investitoru da im neće narušiti kvalitet života svojom izgradnjom
Foto: 021.rs
Stanari drugu sedmicu negoduju zbog, kako kažu, spornih planova "Put-investa" da ispred njihove zgrade podigne poslovnu zgradu, poseče stabla, ukloni improvizovano dečje igralište i, što je najspornije, dovede u opasnost njihove egzistencije zbog gabarita objekta.
 
Stanari su sa investitorom nedavno održali sastanak kako bi došli do zajedničkog "jezika". Investitor je izneo svoje predloge za izgradnju u ovom delu kvarta, ali ih stanari ne gledaju s mnogo poverenja. Najspornije im je ono što se dogodilo, kažu, u toku sastanka, jer je odmah po početku razgovora u pojedinim medijima već osvanulo saopštenje investitora, kao da je sastanak već održan. On je trajao, poručuju građani, oko dva sata.
 
"Da li je moguće da se i zvanični mediji i javni servis, koji plaćaju svi građani, bavi spinovanjem i podrivanjem ljudskog prava na istinu, i iznoseći neistinu dovodi građane u zabludu? Na pomenutom sastanku je investitor nudio izgradnju savremenog igrališta, ali mu nije bilo jasno kako to da ne postoji adekvatan prostor u blizini zgrade gde bi se to realizovalo. Nudio je izgradnju dva parking mesta na javnoj površini tj. trgu, koja nije njegovo privatno vlasništvo. Pored toga, po predviđenom projektu trafostanica bi bila postavljana tik uz postojeći pešački prolaz ispred samog ulaza broj 25 i zauzimala bi deo zelene površine, što podrazumeva seču preostalih stabala", navode stanari, koji su danas prikupljali potpise neophodne za sazivanje zbora građana u mesnoj zajednici.
 
 
Najveća neistina je, kako kažu, da je završena seča stabala, tačnije da je investitor posekao samo dva stabla na svojoj parceli, s obzirom da na to da planira kolski ulaz preko prilaza i parkinga, klupa i drveća ispred samog ulaza 25.
 
"To se na slici projekta jasno i vidi. Njihov predviđeni kolski ulaz za stanare naše zgrade predstavlja žilu kucavicu i jedini mogući prilaz kolima hitne pomoć i vatrogasnoj službi. Plan i građevinska dozvola koju je investitor prikazao takođe su sporni i nisu po zakonu. Građevinska dozvola je dobijena za S+P+2, dok se planira izgradnja podzemne garaže - koja nije suteren, razlika je u četiri metara većoj dubini pod zemljom, zbog čega se građani najviše i plaše jer kada dođe do pucanja zgrade, smicanja zidova i podzemnih voda, svi peru ruke, a stanari ostaju u problemu. Takođe je vrlo sporna i visina objekta, koja po gabaritima prevazilazi dobijenu građevinsku dozvolu. Nadoknadu od 50.000 evra koju je investitor ponudio stanari s gnušanjem su odbacili jer životi 2.000 stanara koji žive u ovoj zgradi, kao i stanovnika koji koriste ovaj trg, nemaju cenu", navodi se u saopštenju stanara, koje je danas bilo na uvidu na skupu.
 
Skup je, inače, snimao dron u nepoznatom vlasništvu.
 
 
Stanari su poručili da ne nameravaju da se predaju u borbi za ispunjenje zahteva i pozvali druge inicijative građana da ih podrže. Detaljnije o ovoj priči čitajte OVDE.
  • Ccc

    14.07.2019 21:31
    Pre 6-7 godina sam pisala dopis MZ, da se ta povrsina uredi, stave klupe i poruse one betonske skalamerije. Receno mi je da to ne moze da se uradi, a sad moze da se zida zgrada. Ne moze da se ocuva ni malo zelene povrsine, a poslovne zgrade zvrje prazne. Eno im Merkator poluprazan.
  • Trt

    14.07.2019 19:51
    @××

    Nemaš frke, samo ćemo te proglasiti debilom.
  • Bujke

    13.07.2019 21:59
    Namcor
    Pitaju se kao i moja Astra dam joj kost i ona sretna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti