FOTO: Radovi u Bate Brkića pri kraju, moguće otvaranje za saobraćaj naredne nedelje

Produžetak Ulice Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, biće otvoren za saobraćaj najverovatnije sledeće nedelje.
FOTO: Radovi u Bate Brkića pri kraju, moguće otvaranje za saobraćaj naredne nedelje
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević je izjavio da se očekuje da početkom naredne nedelje ovi radovi budu gotovi.

"Mislim da ćemo početkom sledeće nedelje otvoriti Bate Brkića, tako da će Novi Sad dobiti novi bulevar. Potom sledi radovi u produžetku Bulevara Jovana Dučića", naveo je gradonačelnik.

Na licu mesta reporteri 021.rs su se uverili da su radovi pri kraju. Na pojedinim mestima je postavljen asfalt u oba sloja, dok na drugim to tek treba da bude urađeno, tako da je izvesno da je do završetka radova ostalo nekoliko dana.

Ukoliko se radovi završe sledeće nedelje, to će biti u roku od 240 dana kako je i dogovoreno sa izvođačima.

Vrednost radova je nešto više od 372 miliona dinara sa PDV-om, a izvode ih "Put invest" iz Sremske Kamenice i novosadska preduzeća "Invest-inženjering", "Energotehnika-Južna Bačka", "Struja", "Energy pro" i "AB & Co Geosystems". Takođe, lokalne vlasti su navele i da je još oko 500 miliona dinara proteklih godina dato iz budžeta prvenstveno za otkup parcela i objekata u najstarijem delu Satelita - Tozinovcu, kuda je prošao produžetak Bate Brkića.

Produžetak Bulevara Jovana Dučića - jedna od najdužnih saobraćajnica u Novom Sadu

Kada su u pitanju radovi u produžetku Bulevara Jovana Dučića, Uprava za građevinsko zemljište i investicije je nedavno raspisala tender za izvođača radova. Planirano je da se Bulevar Jovana Dučića od okretnice GSP-a produži za oko 330 metara ka Ulici Dragoslava Srejovića, a na spoju ove dve saobraćajnice i ulice Somborska rampa će se nalaziti kružni tok. 

Gradnjom ovog produžetka neće se samo dobiti veza između Novog naselja i Veternika, već i jedna od najdužih saobraćajnica u Novom Sadu, pretežno bulevarskog tipa, koja će se protezati od ugla Kisačke ulice i Bulevara kralja Petra I na Salajci do ugla Tome Maksimovića i ulice Kralja Petra I u Veterniku, u dužini 6,6 kilometara. Ovaj saobraćajni pravac time će postati alternativa futoškom pravcu i trebalo bi da ga rastereti.

Procenjena vrednost ovih radova je oko 200 miliona dinara.

  • miloja ciplica

    22.07.2019 09:41
    Ul. Miloja Ciplica
    Zašto je onemogućen prolaz od Miloja Čiplića do Jovana Dučića, odsekli su kvart, kao da ne pripada Novom Sadu
  • Mb

    19.07.2019 11:29
    Odlično
    Svaka čast,odličan izvodjača radova,pre 7h su počinjali radove do kasno po podne,extra su...baš je lepo,samo da se još raskršće one kuće preko i kerovi lutalice
  • Jelena

    19.07.2019 00:38
    Ovo sa Brkicem je odlican posao, dobro resenje, a ja se pitam zasto nema semafora na Jovana Ducica kod vrtica Vendi i osnovne skole, reka dece za vreme odmora tu prelazi ulicu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti