Više ulica u Malom Beogradu i Velikom ritu dobilo nazive

Komisija za davanje imena ulica danas je imenovala nekoliko ulica u Malom Beogradu i Velikom ritu.
Više ulica u Malom Beogradu i Velikom ritu dobilo nazive
Foto: 021.rs

Kako je saopšteno, neimenovana ulica koja se oslanja na Ulicu Živojina Ćuluma dobila je ime po filmskom i pozorišnom glumcu Ratku Radivojeviću, što su predložili kustosi Muzeja Vojvodine.

Zatim, neimenovana ulica koja počinje od Ulice Đakona Avakuma i završava se kod Gazimestanske dobila je naziv po književniku Pavlu Jankoviću Šoletu, a na predlog Udruženja baletskih umetnika Vojvodine.

Komisija je odlučila i da ulica koja počinje od Ulice Živojina Ćuluma i završava se kod Gazimestanske dobije ime po likovnom umetniku Milanu Kercu, a na predlog Milane Malenić i Radio-televizije Vojvodine.

Takođe, neimenovana ulica koja isto počinje od ulice Živojina Ćuluma i završava se kod Gazimestanske dobila je ime po profesoru Beogradskog univerziteta Milanu Ševiću, a na predlog kustosa Muzeja Vojvodine.

Odlučeno je i da ulica bez imena koja počinje od ulice Nikanora Grujića i završava se kod Prizrenske ponese ime po agronomu Todoru J. Mišiću, a na predlog Istorijskog arhiva Novog Sada.

Na području Malog Beograda-Velikog rita jedna neimenova ulica će poneti ime po lekaru histologu Milošu Mariću, a na predlog Istorijskog arhiva Novog Sada.

Komisija za davanje imena ulica je navela i da je prihavitla da se ulica koja počinje od Ulice Angela Vlatkovića i završava kod Proleterske nazove po pioniru filma u Vojvodini Vladimiru Totoviću, a na predlog Istorijskog arhiva Novog Sada, kao i da još jedna ulica dobije ime po germanistkinji Pavici Mrazović, takođe na predlog Istorijskog arhiva.

Nakon što mišljenje daju Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat da prethodnu saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenim predlozima.

  • A

    16.07.2019 20:35
    B
    Ko je vama obećao kanalizaciju?
    Ja nisam, prazan je budžet grad. Mnogo su nas koštali sendviči. A i ovi botovi shvatili da ih lažu, pa sada pare unapred. Hahaha, čuj kanalizacija.
  • Sremica

    16.07.2019 18:23
    Odlično! Konačno da i bezimene ulice dobiju imena.
  • Sanja

    16.07.2019 17:06
    Ulice bez kanalizacije
    Sve je to lepo!!! LJUDI NEMAMO KANALIZACIJU!!!Veliki rit gradonačelnik obećao u maju kreću radovi,evo još ništa!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti