FOTO: Otvoren parking u Filipa Višnjića, sledi uređenje parkinga kod Štranda

"Parking servis" u petak je zvanično predao na korišćenje novosagrađeni parking u Ulici Filipa Višnjića, pored Istorijskog arhiva Novog Sada.
FOTO: Otvoren parking u Filipa Višnjića, sledi uređenje parkinga kod Štranda
Foto: 021.rs

To je bila neuređena površina koja se koristila za povremeno parkiranje a, nakon radova koji su koštali 15 miliona dinara, sada je to uređen parking sa 50 mesta.



Direktor "Parking servisa" Stevan Lugonja kaže da parking neće biti pod naplatom i da će svi koji dolaze u ovaj deo Podbare moći da ga koriste besplatno. On je najavio da narednih dana počinju radovi na izgradnji parkinga nedaleko od Štranda, kod stadiona Kabela i Mosta slobode.

- Parking servis neće praviti samo nova parking mesta pored Gerontološkog centra i stadiona Kabela, nego i urediti trotoare i biciklističke staze. Kada se završe ovi radovi dobićemo uređenu saobraćajnicu koja će se povezati sa Kineskom četvrti - navodi Lugonja.



Radovi su vredni 30,7 miliona dinara i izvode ih "Energy-pro" i "Put-invest", a biće sagrađeno 130 parking mesta.

Pored toga, kako 021.rs saznaje, "Parking servis" je raspisao i tender za rekonstrukciju parkinga sa oko 200 mesta kod glavnog ulaza na Štrand.

Ovi radovi će uslediti kada se završi javna nabavka, a procenjena vrednost je 10 miliona dinara.

  • @ Dejan

    19.07.2019 17:43
    Kompletan parking je pokriven video nadzorom koji snima zgradu Arhiva grada.
    Parking je tenutno neupotrebljiv zato sto ga teske Galensove gradjevinske masine koriste kao saobracajnicu kako bi iz Filipa Visnjica prisle gradilistu. U pitanju su veoma teske masine koje ce u dogledno vreme tesko ostetiti asfaltnu podlogu parkinga.
  • Micika

    19.07.2019 17:06
    Eh
    Pa u Grckoj se kradu cak i srpski pasosi...
  • Petar

    19.07.2019 15:14
    Videcemo
    Ovaj parking je napravljen u blizini zgrade tj.kompleksa koji gradi Galens. Po zakonu investitor koji neobezbedi dovoljno parking mesta za zgradu koju zida placa 2 mil dinara taksu kao neku kaznu. U ovom slucaju grad Novi Sad parama svih nas koji punimo gradski budzet pravi parking privatnom investitoru. Do sada su se malo I skrivali ali u poslednje vreme to vise I ne cine znajuci da ih niko nista nece pitati. Najogoljenija pljacka budzeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti