Direktor Vodovoda zapretio milionskom tužbom Radiju 021

Direktor "Vodovoda" Branko Bjelajac poslao je Radiju 021 Opomenu pred utuženje u kojoj traži 1.000.000 dinara na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda.

Direktor "Vodovoda" Branko Bjelajac poslao je Radiju 021 Opomenu pred utuženje u kojoj traži 1.000.000 dinara na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda. Kako se navodi u Opomeni poslatoj 9. marta, rok za isplatu je tri dana, u suprotom sledi tužba.

Milion dinara se traži zbog pojedinih komentara objavljenih na portalu www.021.rs u vesti pod naslovom "Počela revizija u Vodovodu", a koja je na sajt postavljena 7. marta. Na ovu vest objavljeno je 27 komentara, a između ostalog ono što nervira Bjelajca su oni u kojima građani pišu "kako Novosađani piju najgoru vodu u okruženju obogaćenu crvićima i teškim metalima" ili pak komentatori traže "reviziju diploma u ovoj firmi".

U Opomeni se navodi da su objavljenim komentarima "uznemireni građani i da je izražena bojazan u pogledu upotrebe vode zbog sumnje u njenu zdravstvenu ispravnost", te da je "naneta velika šteta profesionalnom ugledu i časti Branka Bjelajca", a kriva je redakcija "jer nije sprečila da se neistiniti, nepristojni i uvredljivi komentari emituju".

Opomena je licemerje neverovatnih razmera. Direktor javnog preduzeća tobože pati zbog uznemirenosti građana, ali ako dobije million, onda će da zaboravi na njihovu uznemirenost. Ipak, teško je poverovati da napokon imamo posla sa poštenim političarem koji je na ovu funkciju postavljen političkim dogovorom, a koji otvoreno otkriva cenu za koju je spreman da proda građane i da zaboravi na njihovu brigu.

Inače, ovo nije jedina pretnja tužbom koju 021 ima.

Komentari 111

  • Miroslav

    15.08.2011 18:59
    no comment
    Sve bi ovo bilo u redu da se bune gradjani NS, vec se bune radnici vodovoda.I sve se svodi na to da se bune "oni" protiv "ovih" a svi su partijski drugovi, naravno, suprotstavljeni na politickoj sceni.Oduvek ce biti ovakvih sukoba i razmimoilazenja, sve dok bude demokratije, dok je bude jer , izgleda da ce buducnost doneti nova carstva i diktature kakve svet dosad nije video.I ne mislim da ce to biti lose, jer to ce biti direktna posledica nesnalazenja malog coveka u raljama manipulacije i zablude o slobodi, za sta je on i sam kriv...
  • Noname

    07.04.2011 14:48
    *censored*
    A koga ja da tuzim sto mi u sred tusiranja umesto vode ide blato iz tusha iako sam redovni platisha, #sad ide deo koji ne smem da napisem zbog moderatora#....

    [ALI ovako mogu: ***** li ti *a*u hostoplersku, *o*no jedno u*rano!]
  • Mira

    05.04.2011 21:50
    Voda novosadskog Vodovoda jeste najgora po ispravnosti i kvalitetu. Puna je hlora i mangana koji prelaze sve moguće limite propisane i definisane. Ubacuju se da unište nematode, crve... Građane ne uznemirava radio 021 objavljujući bez cenzure komentare, već činjenica da je preduzeće koje je do dolaska ovog direktora uz beogradski Vodovod imalo najkvalitetniju vodu u okruženju, dovoljno vode i da nikome nije padalo na pamet da rasprodaje njihovu imovinu! Koga Novosađani da tuže?! Vodovod, grad Novi Sad, Gradonačelnika, Skupštinu Novog Sada...?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti