FOTO: Počela izgradnja stanova za bezbednjake u Novom Sadu, "Krov nad glavom" pita šta je sa domovima za vojne beskućnike

Kamen temeljac za izgradnju 528 stanova za pripadnike službi bezbednosti, postavljen je danas na Novom naselju, a prvi stanovi trebalo bi da budu gotovi do kraja 2020. godine.
FOTO: Počela izgradnja stanova za bezbednjake u Novom Sadu, "Krov nad glavom" pita šta je sa domovima za vojne beskućnike
Foto: 021.rs

Reč je o prvoj fazi radova, a ukupno će biti izgrađeno 1.972 stana.

"Predvideli smo i izgradnju vrtića, škole i Atletskog centra sa stadionom i dvoranom u ovom naselju", izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. "Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za pripadnike, vojske, policije i drugih bezbednosnih službi i da im se odužimo za sve ono što su radili i u teškim i u mirnodopskim godinama", dodao je gradonačelnik Vučević.

Kako je naveo predesnik Pokrajinske vlade Igor Mirović ovaj projekat će podstaći stanogradnju.
 
"Pokrajinska vlada podržaće ovaj veoma važan nacionalni program izgradnje stanova, koji će pored rešavanja stambenog pitanja za pripadnike snaga bezbednosti podstaći i stanogradnju, domaću građevinsku industriju i ukupan ekonomski razvoj", kazao je Mirović.
 
Mirović je dodao da je Pokrajina zajedno sa Gradom Novim Sadom pripremila i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju objekata Policijske uprave u Novom Sadu, i da je to jedan od najvažnijih zajedničkih projekata za sledeću godinu, vredan 400 miliona dinara.
 
 
Inače, izgradnja stanova na Novom naselju je zajednički projekat Republike i Grada Novog Sada, i projekat je od nacionalnog značaja, kazala je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakavši da se radovi paralelno izvode i u Nišu, Vranju, Kragujevcu i Kraljevu. Brnabić je najavila i početak izgradnje još 190 stanova u Sremskoj Mitrovici.
 
"Ponosna sam jer ćemo zajedno sa Pokrajinskom vladom u Novom Sadu zajedno raditi i na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine i početku izgradnje Biosens instituta", kazala je predsednica Vlade.
 
Kako je navela ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, Novi Sd je peti grad u kojem se grade stanovi za bezbednjake.
 
"Ovo je peti grad u kojem gradimo stanove za pripadnike službi bezbednosti, za sve one koji su branuli i čuvali Srbiju. Ponosna sam jer na ovom projektu rade domaće kompanije koje koriste materijal srpskog porekla", istakla je Mihajlović.
 
Aktivisti Krova nad glavom pokušali da uđu na gradilište
 
 
Aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" pokušali su da uđu na gradilište kako bi postavili pitanja predsednici Vlade i ministrima, ali ih je, kako su za 021 rekli, policija u tome sprečila.
 
"Mi smo došli nekih sto, dvesta metara ispred gradilišta, ali nas nisu pustili. Hteli smo da postavimo prosta pitanja vezano za vojne beskućnike u Bristolu koje pokušavaju da isele. Gde su stanovi za njih? Gde su stanovi za ljude koji su se nekad borili za ovu zemlju, a danas njima nema pomoći", naveo je za 021 Miran Pogačar iz Združene akcije. 
 
On je dodao i da se u Srbiji grade stanovi za bezbednjake, a da se niko ne oseća bezbedno i upitao da li se porodica Ninić koju je jutros policija pokušala da iseli oseća bezbedno u svom domu. Više o pokušaju iseljenja u našem tekstu OVDE.
  • Novosadjanka

    09.08.2019 00:23
    A gde su povoljniji stanovi za mlade bračne parove,rodjene u Vojvodini? Mi nismo bitni, nismo Vam gospodo siguran glas.
  • Komifo

    08.08.2019 12:36
    @Patak

    Fantastično, napišeš jednu pronicljivu rečenicu, a onda te dohvati antizapadno ludilo pa počneš da vantrzaš gluposti o 'američkim bezbednjacima u izolovanim naseljima'. DSM IV plače za tobom još gorče od zavičaja.
  • Patak

    08.08.2019 11:08
    Prava istina
    Nije cilj obezbediti jeftine stanove za bezbednjake nego pravljenje iskljucivih naselja da bi se bezbednjaci odvojili od gradjana i time bili manje milosrdni prilikom gusenja nereda i demonstracija. Po americkom modelu gde bezbednjaci zive u izolovanim naseljima i smeju sa slapaju brakove samo sa sebi slicnim profesijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti