FOTO: Deo radova u Kineskoj četvrti gotov do 15. avgusta

Deo radova na Bulevaru despota Stefana, u Kineskoj četvrti, trebalo bi da bude gotov do 15. avgusta.
To je najavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska gradilišta.
 
Radovi obuhvataju izgradnju infrastrukture i to vodovoda, kanalizacije i crpne stanice, zatim izgradnju saobraćajnih površina, javnog osvetljenja, hortikulturno uređenje i postavljanje mobilijara i urbane opreme. Uređenje javnih površina izvodi se u više faza, a danas je počelo asfaltiranje kolovoza.
 
"Očekujem da ćemo 15. avgusta pustiti saobraćaj kroz Bulevar despota Stefana. U pitanju je deo investicije koja se odnosi na veliki kapitalni projekat buduće posebne kulturno-omladinske zajednice ili celine, tzv. Kineske četvrti. To će potpuno promeniti krvnu sliku grada, u smislu stvaranja boljeg ambijenta za ljude koji se bave kulturnim stvaralaštvom, informacionim tehnologijama, starim zanatima, omladinskim organizacijama i slično. Ovaj lokalitet biće jedan dobitnički miks različitih društevnih organizacija i delatnosti koje do sada nisu bile stacionirane na jednom mestu ili su radile nedovoljnim kapacitetom. Posebno je važno i što će ovi radovi dovesti do toga da saobraćaj normalno funkcioniše na ovom bulevaru i kad su velike padavine", naveo je Vučević.
 
Ova investicija, koju sprovodi Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije uz podršku Vlade Srbije, vredna je oko 250 miliona dinara, a to je samo za parterno uređenje. Istovremeno, počeće rekonstrukcija objekata unutar Kineske četvrti, što podrazumeva i izgradnju zgrade Opensa, najavio je Vučević.
 
"Ponosam sam na to što je Limanski park, koji se naslanja na pomenuti bulevar, dobio novo dečje igrališe na zahtev Mesne zajednice 'Liman III', što se kompletno rekonstruiše skejt parka i što se grade mini skejt park i basket teren", naveo je Vučević i dodao da je predviđeno da na mestu  parkovskih baraka bude poslastičarnica.
 
 
Sve saobraćajnice unutar Kineske četvrti su popločane granitnom kockom, a do sada su tamo izgrađeni nova vodovodna i kanalizaciona mreža sa crpnom stanicom, pešačke i biciklističke staze, parkinzi, novo javno osvetljenje sa LED rasvetom. Sledi uklanjanje stare trafo stanice i povezivanje crpne stanice na novu trafo stanicu. 
 
Prva faza radova koja je u toku, obuhvata uređenje kompleksa nekadašnje fabrike "Petar Drapšin", a radovi se odvijaju u regulaciji Bulevara despota Stefana, ulici koja povezuje taj bulevar sa pešačkom stazom na Keju i internim ulicama unutar kompleksa. 
 
Deo druge faze radova predviđen je Programom uređenja građevinskog zemljišta za 2019. godinu kroz nastavak radova na izgradnji infrastrukture (vodovod, kanalizacija), saobraćajnih površina, javnog osvetljenja, ozelenjavanju i postavljanju urbanog mobilijara.
  • vasa

    13.08.2019 07:18
    misljenje
    zelimo da se asvaltiraju ulice dr Jovana Raskovica i Karolja Selesa ili da se naspe rizla pa da moze da se vozi kakotako
  • Mastodont

    12.08.2019 09:06
    Ajde što su spori, lenji i nesposobni, nego imaju i samoubilačke tendencije - prvo su u Šekspirovoj nasipali asfalt na najtopliji dan u junu, evo sad i ovde na najtopliji dan u godini. Sajam idiota.
  • Dokoni kum

    12.08.2019 04:46
    Dobro je sto ima parking mesta na pretek...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.