Evropsko prvenstvo malih federacija u bridžu na jesen u Novom Sadu

Evropsko prvenstvo malih federacija u bridžu (Small Federations Game) održaće se u oktobru u Novom Sadu.
Evropska bridž liga (EBL) dodelila je organizaciju svog prestižnog takmičenja Srbiji, a Bridž savez Srbije je domaćinstvo dodelio Novom Sadu i tehničku organizaciju Bridž savezu Vojvodine. 
 
Kako je Novi Sad već tradicionalno domaćin turnira gradova i otvorenog prvenstva Vojvodine, koje je takođe međunarodnog karaktera, sva tri takmičenja su spojena pa će Novi Sad, od 20. do 27. oktobra, biti centar evropskog bridža i okupiti ekipe iz dvadesetak zemalja.
 
Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez ističe da je sekretarijat, zajedno sa Gradom Novim Sadom, podržao ovaj sportski događaj, kao i veliki broj međunarodnih takmičenja iz drugih grana sporta u protekle tri godine, što se pokazalo kao najbolji mogući model.
 
"Organizacija Evropskog prvenstva malih federacija u bridžu je veoma značajna za nas. Naša zemlja spada u grupu zemalja gde bridž, koji je, uz šah, u svetu jedan od najrasprostranjenijih i najprepoznatljivijih misaonih sportova - još uvek nema dovoljan broj igrača i klubova. Siguran sam da ćemo posle ovog takmičenja imati povećano interesovanje za ovu granu sporta, koja beleži razvoj na svim kontinentima, naročito među mladima. To je ujedno i prilika da promovišemo našu zemlju i Novi Sad, koji je ove godine Omladinska prestonica Evrope", izjavio je Batez i dodao da je siguran da će predstavnici Evropske bridž lige i svi gosti imati veliko zadovoljstvo da učestvuju na jednom lepom takmičenju, da obiđu naš grad i ponesu najbolje utiske.
 
Potpredsednik Evropske bridž lige Jožef Haršanji zadovoljan je činjenicom da se u Novom Sadu, sa Bridž savezom Srbije, organizuje Evropsko prvenstvo malih federacija u ovom sportu i zahvalio se na podršci. Prema njegovim rečima, Srbija je zemlja u kojoj je sport veoma važan deo kulture.
 
"Nadamo se da će sve više mlađih, a takođe i starijih ljudi, uz podršku lokalnih klubova i asocijacija razviti svoje interesovanje za bridž - fantastičan sport koji slavi svoj stoti rođendan", poručuje Haršanji.
 
Prema rečima predsednika Komisije za male federacije Petera Belčaka, predstojeći sportski događaj je sjajna prilika da se promoviše i razvije bridž u lokalnoj zajednici i da se na taj način prošire turističke prilike ovog regiona, da se privuku turisti, jer će pored sportista doći i njihove familije koje će tu boraviti više dana i kada se vrate kući slati svoje poruke i slike šta su videli i preporučivati region kao turističku destinaciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti