Sa tribine o prinudnom iseljenju poručeno: Zbog interesa poverilaca, građani završavaju na ulici

Aktivista Združene akcije "Krov nad glavom" Nemanja Pantović izjavio je da je u Srbiji u toku "treći krug tranzicije", nakon kojeg će i građani ostati na ulici, bez svojih stanova.
Sa tribine o prinudnom iseljenju poručeno: Zbog interesa poverilaca, građani završavaju na ulici
Foto: 021
"Sve se radi u interesu poverilaca, danas u interesu jednog kupca, drugi put u interesu banke ili korporacije, ili sina izvršitelja, jer se zakoni i pišu po njihovom slovu. Ovo je treći krug tranzicije gde će da prodaju privatnu imovinu građana, pa ćemo svi ostati na ulici", rekao je Pantović na tribini u stanu porodice Ninić, čije je iseljenje u više navrata sprečila inicijativa "Krov nad glavom".
 
Pantović je dodao da porodica Ninić živi u neprestanom strahu od dolaska izvršitelja i policije, sa imovinom koja im je spakovana u torbama.
 
Neposredno pred početak tribine, pred stanom se pojavio i jedan od kupaca Bojan Rastovac, koji je negirao navode Ninića da je nezakonito kupio njihov stan. On je kazao da je u januaru ove godine postignut sporazum o prodaji stana sa Ninićima, a da su se oni kasnije predomislili, te da su i sami oglašavali stan na prodaju, ali neuspešno.
 
 
Slobodanka Ninić je na tribini demantovala njegove reči, navodeći da njen muž jeste s njim postigao dogovor, ali da kupac taj dogovor nije ispoštovao.
 
"Suprug je pristao na to da oni prodaju stan i plate troškove izvršenja, ali oni to nisu ispoštovali. To je sve bio pritisak, ucena, zbog čega je moj muž podneo i krivične prijave", kazala je Slobodanka Ninić i dodala da njoj pripada pola stana, a da su to ignorisali i izvršitelj i kupac.
 
"Krov nad glavom" je u pozivu na tribinu podsetio da je pri petom pokušaju iseljenja 7. avgusta, policija planirala "na prevaru" da iseli porodicu Ninić, jer je supružnike pozvala na razgovor u policijsku stanicu u isto vreme dok je izvršiteljka, uz pomoć policije, pokušala nasilno da uđe u stan. Nisu uspeli da ih isele, jer je Slobodanka Ninić ostala u stanu koji je polila benzinom, uz pretnju da će ga zapaliti.
 
Više o poslednjem pokušaju prinudnog iseljenja porodice Ninić iz stana u Ulici Modene možete čitati u našem tekstu OVDE.
  • Koleginica

    25.08.2019 16:12
    Izmišljotine
    M. Ninić nije nikad u OTP banci radio sa fizičkim licima niti je u bilo kojoj drugoj firmi radio sa fizičkim licima. U banci je sam dao sporazumni otkaz i nije im bilo baš drago, jer je dobro i odgovorno obavljao svoj posao. Čovek dobio i otpremninu. Da je radio bilo kakve nezakonite radnje, danas nebi imao ovakve probleme.
    Podrška porodici Ninić.
  • Miki

    25.08.2019 12:07
    Laži
    @Dragane M.Ninić nije dobio otkaz u OTP banci. To se da lako u banci proveriti. Dao je sam sporazumno otkaz i dobio otpreninu, a niko ne daje otpremninu, a posebno ne banka, ako je nisi i zaslužio. Otkaz je dao zbog povećanog obima posla, a na konto svetske ekonomske krize su im svima skinuli plate za polovinu. Nakon nekoliko meseci nalazi novi posao. Sa seljacima iz Đurđeva ili bilo kog drugog mesta tek nema nikakve veze, neko vas je baš nalagao. I to se može proveriti , a slobodno tužite banku i Ninića, ako je bilo prevara. Ninić da je prevarant, danas ne bi bio u ovoj situaciji, već bi se baškario na Bahamima. Pošteno raditi u ovoj zemlji je greh i zločin. Prevaranti i mafija uživaju uz podršku vlasti.
    Ninići kome nisu pomogli, nisu ni odmogli.
    Kako vas nije sramota da toliko izmišljate ili ste jako pakosni i ljubomorni. Bog sve gleda!
  • U drugim zemljama

    23.08.2019 07:05
    Obaveza prodaje po tržišnoj vr
    "Obligation to sell for the open market value

    Irrespective of which route you choose to sell the property, as an executor, you are under an obligation to sell for the open market value. If you sell for less than this, a beneficiary can look to you for the difference in value.Feb 18, 2019"

    U zemljama iz kojih je uvezen ovaj zakon o izvršenju , postoji obaveza prodaje po tržišnoj vrednosti. Bez toga on nema nikakvog smisla i destruktivan je i neustavan. Niko normalan u ovoj zemlji nije saglasan da se to tako primenjuje. Samo zombiji to rade. Greške u sistemu nisu slovo Biblije ! Iole intilegentni prave razliku !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti