Testiranje kandidata za gorske spasioce 1. septembra na terenima na Sajmištu

Testiranje kandidata za Osnovni kurs Gorske službe spasavanja Srbije (GSSS) održaće se 1. septembra u Novom Sadu.
Testiranje kandidata za gorske spasioce 1. septembra na terenima na Sajmištu
Foto: 021.rs
Testiranje će se održati u 10 časova na terenima kod Sajmišta.
 
Osim u Novom Sadu, od 1. septembra testiranje će se održati i u Beogradu, Kragujevcu, Raški, Čačku, Užicu, Kruševcu, Nišu, Pirotu, Zaječaru i Boru. Detaljan raspored može se videti OVDE.
 
Kurs za spasioce je polazna obuka za sve zainteresovane koji žele da pomažu drugima i vole aktivan boravak u prirodi.
 
GSS Srbije najviše vremena ulaže u obuku, jer je dobra i kvalitetna obuka polazna tačka za stvaranje efikasne spasilačke službe, spremne da odgovori na svaki izazov, navodi se u saopštenju. 
 
Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.  Osnovali su je 1952. godine iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci i skijaši, dodaje se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.