Polomila potkolenicu tokom planinarenja na Fruškoj gori

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije iz stanice Novi Sad u subotu, 17. avgusta spasili su povređenu planinarku na Fruškoj gori.
Spasioci su oko 9:55 časova primili poziv od planinarske grupe Železničar o povređenoj planinarki koja se okliznula na kamen i prilikom pada zadobila prelom potkolenice.
 
Ekipa planinara se kretala planinarskom stazom na Fruškoj gori, od hidrometeorološke stanice na Kraljevoj stolici ka Ledinačkom jezeru, kada se B.S. (52) okliznula o kamen i tom prilikom zadobila tešku povredu.
 
 
Planinarski vodič je kontaktirao spasioce GSS-a koji su odmah reagovali i u međuvremenu kontaktirali Hitnu pomoć kao i šumare iz NP "Fruška gora" koji su pomogli sa svojom Ladom Nivom oko transporta povređene.
 
Nakon ukazivanja prve pomoći povređena planinarka je transportovana do najbližeg puta gde je dalji transport preuzeo sanitet Hitne pomoći.
  • Škola

    21.08.2019 15:01
    Brdo ili planina
    Brdo ili grič je uzvisina srednje visine (do 500 m) na površini Zemlje.
    Fruška gora je ostrvska planina u Sremu, najviši vrh je Crveni Čot (539m), tako da...
  • Jelena

    21.08.2019 14:24
    Dejan
    Ja pre svega imam potrebu da komentarisem Dejana, koji je pohvalio rad strucnih sluzbi.Drago mi je da u ovoj zemlji postoje takvi ljudi koji vide dobro.I to dobro javno pokazu
    drago mi je i da te sluzbe rade,jos draze da rade kako treba.Zao mi je sto se ljudsko bice povredilo,a manje je bitno da li je planinar po planini ili brdu,da li je setac ili profesionalac...
    Hvala Dejane za komentar
  • Verko

    21.08.2019 13:41
    Kako je moguće planinariti na brdu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti