Novosadski vatrogasci dobili pet od 93 nova vozila Vatrogasno-spasilačkih jedinica

Novosadski vatrogasci dobili su pet od 93 vozila koja su juče uručena Vatrogasno-spasilačke jedinicama u Srbiji.

Među 93 vozila koja su juče raspoređena jedinicima širom Srbije nalaze se prevashodno terenska i putnička vozila, ali i dve auto-cisterne od 3.000 litara, koje će biti korišćene za gašenje požara i prilaz nepristupačnim terenima.

Inače, Vatrogasno-spasilački bataljon Novi Sad raspolaže sa 28 vozila, manjih i većih, među kojima je i 15 kamiona za gašenje vatre. 

Poslednja velika tura u kojoj je kupljeno pedesetak vozila bila je 2007. godine. Vatrogasni kamioni novosadskih vatrogasaca u proseku su stari više od 30 godina. Najmlađe vozilo za ceo Južnobački okrug kupljeno je 2017. godine, a u Vrbasu ima jedno vozilo koje je staro 50 godina i još se koristi.
 
Kako je prilikom jučerašnje primopredaje rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ove godine će Sektor za vanredne situacije dobiti najveći broj novih vatrogasnih vozila u poslednjih desetak i više godina. Stefanović je najavio da do kraja ove godine treba da stigne još 17 vatrogasno-spasilačkih kamiona, a početkom naredne godine još devet novih kamiona.
 
Podsetimo da i dalje nije poznato koliko su sva ova vozila koštala poreske obveznike. Inače, već više od dve godine tajna je koliko je koštala nabavka 710 škoda za policiju, danas je ostalo nepoznato koliko košta 80 vozila parkiranih iza ministra. 
  • petar

    22.08.2019 19:17
    Nije loše vozilo, ali da li baš svako "po tenderu" i kod podobnih mora biti Škoda? Nekad je Pežo bio miljenik, sad je Škoda, šarajte malo,ne sve u jedan džep
  • Firestarter

    22.08.2019 11:34
    Sve je to ok
    Nadam se da će biti registrovana ove godine, a ne da stoje godinu dana bez tablica... Vatrogasaci su zadnja rupa na svirali u mup-u...
  • Petar Valić

    21.08.2019 11:12
    To
    Svaka čast Miroviću!!!! Tako se brine o Pokrajini!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti